Skocz do zawartości

dmuchawa na szybę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jest już jesień pogoda jest jaka jest, a mam auto od niedawna stąd moje pytanie. Mam 2 strefowy climatronic i jeśli daje nadmuch na szybę zawsze będzie mi dmuchać pełną parą wiatrak? Jest to trochę uciążliwe bo jest trochę głośny, a jak jest taka kapryśna mokra pogoda to w samochodzie non stop mokro i szyby parują dość szybko. Da się ustawić nadmuch na szybę, ale z mniejszą prędkością? Bo jak dam nadmuch na szybę to odrazu jest dmuchawa na max, a jak chce zmniejszyć nadmuch to wyłącza nadmuch na szybę. Przydało by się mieć ten nadmuch cały czas, ale lekko zeby chodziło i cicho.
Opublikowano
Kolego tam gdzie masz pokazana skale nadmuchu to poprostu za pomoca przyciskow sobie ustawiasz wiecej lub mniej narysowany jest wiatraczek i sa dwa przyciski od + dodawania i -
Opublikowano
  • Autor
Tak wiem ,ale jak dam - to od razu dmuchawa na szybę mi się wyłącza i powraca do poprzedniego ustawienia jakie było przed naciśnięciem dmuchania na szybę :?
Opublikowano
  • Autor
Mi się wydaje ze z lewej nie mam wogóle nadmuchu na szybę. Mam tylko na nogi na twarz i na coś tam jeszcze, ale nie na szybę. Może mamy inne panele. (auto mam kilka tygodni i nie wiem jeszcze co i jak dlatego pytam) : :)
Opublikowano
  • Autor

No teraz nie pójdę, ale posłużę się linkiem z allegro http://moto.allegro.pl/sliczna-e39-w-dieslu-lift-navi-alus-oplacona-i1853626364.html

mam taki z tym ze nie mam funkcji max a "rest" jakieś ogrzewanie postojowe, ale nietypowe bo z układu bierze ciepło które silnik wytworzył.

A więc da się u mnie ustawić lekki nadmuch na szybę? Bo pierwszy przycisk z góry to mi nei wygląda na nadmuch na szybę.

Opublikowano
Przyjacielu oto kilka wskazówek na zimowe dni abyś się nie denerwował. Da się masz 3 ustawienia góra w tym szyba, korpus, nogi. Nadmuch z prawej to szybkie odparowywanie i zawsze daje max, resztą możesz sterować. System REST działa poniżej +11C, przy wyższych się nie włączy, fajna sprawa jak czekasz na kogoś pod sklepem itd... Poniżej +3C będzie zawsze gong który będzie cię ostrzegał o możliwości oblodzenia. Nie martw się "dymiącymi" lusterkami w chłodne dni, poniżej +3C (nich ktoś mnie poprawi jak mówię żle) automatycznie zaczynają się podgrzewać, spryskiwacze też (bynajmniej tak jest u mnie) i można się przestraszyć pierwszy raz, że coś się jara, oczywiście wyłącza się też to samo, włączenie grzania szyby tylej powoduje załączenie ponowne grzania lusterek i spryskiwaczy. Poprostu panowie z BMW stwierdzili : wsiada jedzie do przodu i nie myśli, o włączeniu grzania tylnej szyby to lepiej niech to się samo po odpaleniu włączy. Tak to działa bynajmniej u mnie w turasie.
Opublikowano
A więc da się u mnie ustawić lekki nadmuch na szybę? Bo pierwszy przycisk z góry to mi nei wygląda na nadmuch na szybę.

chłopie wystarczyło trochę pokombinować, włączać po kolei nawiewy i zaraz byś wiedział czy dmucha Ci na szybę i który guzik za to odpowiada, a tak pisania pół dnia i zawracania przysłowiowej "dupy" bo ten guzik nie wygladał Ci na nadmuch na szybę. Czy tak ciężko było Się domyślić że strzałki pokazują odpowiednie strefy nawiewu :duh:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.