Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam problem,przy duzych predkosciach,lub na nierownej nawierzchni,tyl auta ucieka(faluje,nie trzyma sie drogi)wszystkie luzy sa wyeliminowane,geometria ustawiona idealnie(zbieznosc,katy nachylenia)bylem w paru warsztatach i nikt nie potrafi pomoc.z gory dzieki za podpowiedzi,pozdrawiam.
Opublikowano
dzieki koledzy,czytalem to wczesniej,ale u mnie sa troche inne objawy,nie ma stukania,pukania,tylko auto faluje i na zadnej stacji diagnostycznej,uzywajac szarpakow i dzwigni,nic nie stwierdzono,gdzi dalej szukac,czy proba dedukcji wymienic tuleje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie ma stukania,pukania,tylko auto faluje i na zadnej stacji diagnostycznej,uzywajac szarpakow i dzwigni,nic nie stwierdzono,

To normalne,ten typ tak ma.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
J awymienilem i te te cztery tuleje i silen blocki wszystkie wachacze i dalej mi tyl buja sam bym chcial wiedziec co to moze byc.

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
ja zrobilem te 4 tuleje na sztywno,jak radzil jeden z kolegow i jest duzo lepiej,wytoczylem metalowe podklady o grubosci 6mm,srednica 65mm i otwor przez srodek 19 mm,pomiary robilem po odkreceniu denka tuleji,inaczej sie nie da.