Skocz do zawartości

320d Trąbi bez przerwy-pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj doświadczyłem dziwnego przezycia mianowicie siedziałem w moim kochanym autku i nagle zaczął na mnie trąbić(tak jakbym trzymał wciśnięty klakson).Przestaje tylko jak wyłącze zapłon.generalnie poradziłem sobie bo poszukałem bezpiecznika i go wyciągnełem,ale teraz nie mam klaksonu.Wie ktoś od czego zacząć co sie mogło stać?Nadmienie tylko że auto miało lekko stłuczke w przeszłości ale to był tylko migacz i błotnik do wymiany żaden airbag ani nic takiego nie był nigdy zmnieniany
Opublikowano
nie wiem jak w bmw bo to auto mam od niedawna ale czesto gesto w oplach i vw padala tasma kierownicy (ta ktora laczy kierownice z reszta auta) sproboj ja odlaczyc (rozbierajac obudowy kolumny) i zobacz czy dalej trabi.
Opublikowano
zgadza sie. blad poduszki wyskoczy(napisalem z przyzwyczajenia bo posiadam fejsa i dla mnie nie stanowi problemu wykasowanie bledow). W takim razie trzeba by odlaczyc aku, rozpiac wtyczke od strony auta przed tasma i w kierownicy za tasma i przemierzyc czy tasma jest ok :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
I na czym stanął problem klaksonu trabiącego?...rozwiązany?...mi dziś przytrafiło się to samo w E39 i co prawda po paru sekundach przestał, ale w drodze wpadał w ciągły sygnał kilkukrotnie
Opublikowano

Mam to samo. Na szybkości usunąłem bezpiecznik 5 ale teraz nie mam klaksonu.

W czasie samoczynnego załaczenia kaksonu na wybojach przestawało trabić, to pewnie styki kierownicy. Robił to ktoś?