Skocz do zawartości

ksenony - brak poziomowania w jednej lampie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z jedną z lamp (prawą). Po włączeniu świateł poziomuje mi się tylko lewa, prawa niby świeci i dobrze oświetla, ale nie ma żadnej reakcji po włączeniu świateł. Co to może być?
Opublikowano (edytowane)
uszkodzony silnik lub połamane regulatory w lampie . przełóż silnik z lewej na prawą i zobacz czy chodzi Edytowane przez grzechu 031
Opublikowano
Kolego a, nie parowały czasem lampy. U mnie zardzewiał silniczek, raz go zreanimowałem, ale za drugim razem poddałem się i wymieniłem na używany. To była przyczyna braku poziomowania w jednej lampie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie ze nie. Auto jest igła i nawet lampy wyglądają, jakby wyjechały z fabryki. Ktoś mi mówił, że to może być problem z "poziomicą" (wiem, że mylę pojęcia), bo czasami samochód sprawia wrażenie, ze jest przechylony na jedną stronę. Jakby co, to gdzie tego szukać?
Opublikowano
Oba masz na wahaczach z przodu i z tyłu, po prawej stronie auta, siedząc za kierownicą. Wymieniałem przedni na początku roku, kupiłem używkę z X5 i działczy. Po włączeniu świateł i ruszeniu z miejsca zjeżdżały na dół i nie dało się jeździć po zmierzchu, komp pokazał usterkę przedniego czujnika położenia.

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Chyba że nie masz ksenonów więc nie będziesz miał czujników przy wahaczach. Spradz te silniczki w lampach
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
witam nie zaczynam nowego postu podepnę sie tu. wiec kupiłem e39 i tam w przednich lampach były ale xenony jakieś chińskie i sie przepalił jeden palnik no to chciałem je wywalić całkiem bo one były montowane n tradycyjny sposób opaskami i wkrętami :duh: i teraz nie wiem jakie żarówki mam szukac niema tam żadnego zabezpieczenia jak w zwykłych lampach lata tam jakas okrągła blaszka ale jest luzna i raczej chyba od tego xenonu ale nie jestem pewny. rok 98 i czy sa jakies rodzaje czy wszystkie e39 maja tak samo proszę o jakieś fotki żeby sprawdzić czy mam wszytko w tej lampie od tyłu
Opublikowano
Właśnie, że mam. Dzięki za pomoc. A z zupełnie innej beczki - właśnie wymieniłem serwo, bo mi je zalało i na początku po wymianie hamulec był twardy. Po przejechaniu jakiegoś dystansu tak jakby działał, ale jak nacisnąłem drugi raz, to był znów twardy. Nie wiecie może, czy to wróci do normy?