Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z tabeli wnioskuje że mój most ma przełożenie 2.64 i w modelach z tym silnikiem takie tylko były montowane-racja?chce taki most wykorzystać do budowy pojazdu terenowego na silniku poloneza 1.9d o mocy 70km i pewnie dałem ciała bo wzrośnie prędkość a zmaleje moc-mam racje?
Opublikowano
Moc nie zmaleje jedynie przyśpieszenie spadnie a V-max będzie większa.Jakie ma przełożenie fabryczny most w polonezie ? W benzyniakach kojarzę że coś około 4,?? wśród dyferencjałów bmw znajdziesz taki który podejdzie do tylnej zawiechy z e34 a przełożenie będzie miał 2,64 ..2,79.. 3,07.. 3,23..3,46..3,73..3,91..4,10..4,45.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie-jak znaleźć most o przełożeniu takim jak już kupiłem-mam już kupiony jeden a teraz szukam drugiego o tym samym przełożeniu lecz nikt na aukcji nie podaje tych przełożeń-mam most od bmw e34 525tds i owy most ma niby przełożenie 2.64 z tabeli podanej ciut wyżej nic jak dla mnie nie wynika-próbowałem przetłumaczyć legende lecz nic nie wyszło.jaką mam pewność kupując most z podobnego auta że będzie miał on takie samo przełożenie?
Opublikowano
bo na allegro jak piszą że auto jest tds to most ma np.przełożenie 3.64 i tego nie mogę pojąć skoro w tabeli jest opisane ze w autach z silnikiem tds most ma przełożenie 2.64