Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdzilem pozim plynu i ten plywak jest jakos na rowni z gwintem pojemniczka czyli mam poziom min. (kontrolki komp nie wyrzucil) ? Dolac 0,5l prestona - jak mocno powinien wystawac plywak?
Opublikowano
Przyjrzalem sie i masz racje na widoku jest rysuneczek to teraz dolac tak zeby ten plywak nie wystawal do konca ale gdzies po srodku ? I prestone bedzie ok na dolewke ?
Opublikowano
luki99 .... nie rozumiesz co jest na rysunku? Przecież prościej się tego wytłumaczyć nie da :shock:

Na rysunku jest tylko oznaczenie max i min. a prawidlowy poziom wg instrukcji to "po srodku" ?

• 3 lata później...
Opublikowano

ile litrów wchodzi poszukaj na forum

co do płynu do koniecznie spełniający parametry BMW

ja ostatnio np zalewałem G11 Kuler firmy K2 i nie ma co narzekać, osobiście uważam, ze lepiej co 1 rok zmienić :)

• 10 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy, ponawiam temat. Jutro czeka mnie wymiana węża od chłodnicy i odrazu płynu chłodzącego. Przez wcześniejszego właściciela był zalewany koncentrat: Alpine C11. Jaki płyn zalac? Jaki typ przedewszystkim? G11, G12??? ma to jakieś wieksze znaczenie dla samochodu przy wymianie całej cieczy? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam Fuchs Maintain Fricofin ;-)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki błąd na stronie? Podeślij 7 ostatnich znaków VIN to ci napisze co wyskoczyło. Sprawdzam tu większość, aut po 2010 też i zawsze działa. Nie wpisujesz całeho VIN tylko 7 ostatnich znaków.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Jak często wymieniacie płyn chłodniczy w silniku benzynowym 2.0 na bezpośrednim wtrysku? Chodzi o konkret. ilość km/czas. Edytowane przez trocky
www.kancelariaturowski.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja chyba wymienię teraz (po 2 latach) koszt niespecjalnie duży, a lepiej zapobiegać niż leczyć (syf w chłodnicy, itp)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
O właśnie jaki jest koszt (płyn+robocizna)? Szykuję się po raz pierwszy, dlatego tak pytam.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Płyn chłodniczy (koncentrat) wymieniony razem z olejem. Stary płyn to szlam. Sądząc po wyglądzie, to pamiętał chyba jeszcze taśmę produkcyjną w Monachium sprzed 9 lat.