Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie ile moze kosztowac granie softu do navigacji??Brat chcial wgrac navigacje 3d i tak wgral ze nie ma wogole navigacjj podswietlenie ekranu podswietla na niebiesko.Co teraz mam zrobic z tym??
Opublikowano

Wgrał złego softa...

Teraz trzeba wgrac softa tzw naprawczego w przypadku navi mk3 jest to v17 plus key.Kolega mr lova napewno Ci pomoze :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam mam pytanie ile moze kosztowac granie softu do navigacji??Brat chcial wgrac navigacje 3d i tak wgral ze nie ma wogole navigacjj podswietlenie ekranu podswietla na niebiesko.Co teraz mam zrobic z tym??

Nawigacja 3D jest tylko w MK4 i taki soft powinien wgrać, olej alledrogo i zrób to sam, Tu masz wszystkie softy i instrukcje

http://chomikuj.pl/Mr.Lova

Opublikowano
a nie da sie wrocic poprzedniego obrazu tz podswietlania monitora??teraz na niebiesko podswietla beznadziejnie.navigacji nie ma w menu jak wlacze.ta navi 3d jest fajna wizialem na alegro jest 200zl
Opublikowano
zeby miec standardowe podswietlanie to pewnie w serwisie bmw mozna przywrocic??czy samemu da sie to zrobic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zeby miec standardowe podswietlanie to pewnie w serwisie bmw mozna przywrocic??czy samemu da sie to zrobic?

Niebieskie tło i brak nawigacji w menu to typowy objaw żle wgranego softu. Nic nie kombinuj tylko pobierz V21 ( ja takim podniosłem MK4 ) i póżniej wgraj spolzczony i tyle

Opublikowano
mieszkam w swietokrzyskim kielce ja nie wiem jaka mam navigacje MK3 tak mi sie wydaje mam samochod z 2000r ale juz wersja po liftingu na alegro jest za 200zl.A takie wgrywanie softow to normalene??nic sie nie dzieje z ta navigacja czy radiem??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mieszkam w swietokrzyskim kielce ja nie wiem jaka mam navigacje MK3 tak mi sie wydaje mam samochod z 2000r ale juz wersja po liftingu na alegro jest za 200zl.A takie wgrywanie softow to normalene??nic sie nie dzieje z ta navigacja czy radiem??

Jak masz MK3 to nie będziesz miał widoku 3D. MK4 ma na czytniku napis DVD

mk3

http://allegro.pl/bmw-mk3-navi-gps-modul-e38-e39-e46-x3-x5-naprawa-i1808631548.html

mk4

http://allegro.pl/czytnik-nawigacji-dvd-bmw-e39-e46-x5-x3-mk4-i1837014524.html

Wgrywanie softów to JUŻ norma, ale tak jak w twoim przypadku o uwalenie łatwo, ściągaj nowe softy i jazda dalej .

Opublikowano
czyli trzeba sciagnac nowego softa i zainstalowac?a podswietlanie bedzie takie samo jak milem w orginale czy to juz zalezy od softa??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli trzeba sciagnac nowego softa i zainstalowac?a podswietlanie bedzie takie samo jak milem w orginale czy to juz zalezy od softa??

Z reguły jest tak samo, ale są softy modyfikowane np NOC/DZIEŃ i tam są kolory np. brązowy dla nocy i niebieski dla dnia. Ściągaj nowy soft i wgrywaj. Ale teraz odzyskaj GPS w menu. Wgraj V21 z tąd, a jak nie pójdzie to próbuj innym, zasadę wgrywania znasz ?

http://www.e38.org/nav/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie znam zasady wgrywania.to wszystko z chomika pobiera sie??

Zapłon włączony, wkładasz płytę, na ekranie pojawi ci się pasek przejdzie do końca, WYJMUJESZ PŁYTĘ I DOPIERO WTEDY WCISKASZ OK. Tak pobierz z chomika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam troche laickie pytanie odnosnie zawartości Mr.Lova.

Czym rozni się soft w MK4: NAV_SW_V32_sting od zX3?

Każdy z nich robił soft pod siebie i dla siebie i pózniej go udostępnił dla wszystkich. Jednym podchodzi soft od stinga innym cx3

Opublikowano
wczoraj po tym wszystkim wchodze w menu a tu nie ma navigacji myslalem ze przyczyna tego jest brak mapy w czytniku wlozylem plyte i nie moge jej wyjac,malo tego wlozylem ktoregos fofta a nie mape bo mialek kilka plyt w bagarzniku.Probowalem wczoraj i dzisiaj i nie wysowa sie.Jak mozesz to zostaw nr tel.jezeli mozesz(cie)jak cos nie bede wiedzial to najwyzej zadzwonie.Jutro jade do pracy i wroce w piatek a tam nie mam dostepu do internetu wiec nie bee mogl sie kontaktowac na forum z nikim przez caly tydzien.
Opublikowano
Ja mam troche laickie pytanie odnosnie zawartości Mr.Lova.

Czym rozni się soft w MK4: NAV_SW_V32_sting od zX3?

Każdy z nich robił soft pod siebie i dla siebie i pózniej go udostępnił dla wszystkich. Jednym podchodzi soft od stinga innym cx3

Ok, dzięki. Jeszcze pytanko, gdzie mogę znaleźć jak wyglada navi po wgraniu softu od jednego i od drugiego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wczoraj po tym wszystkim wchodze w menu a tu nie ma navigacji myslalem ze przyczyna tego jest brak mapy w czytniku wlozylem plyte i nie moge jej wyjac,malo tego wlozylem ktoregos fofta a nie mape bo mialek kilka plyt w bagarzniku.Probowalem wczoraj i dzisiaj i nie wysowa sie.Jak mozesz to zostaw nr tel.jezeli mozesz(cie)jak cos nie bede wiedzial to najwyzej zadzwonie.Jutro jade do pracy i wroce w piatek a tam nie mam dostepu do internetu wiec nie bee mogl sie kontaktowac na forum z nikim przez caly tydzien.

Piszę z DE nie mieszkam w PL. Spróbuj tego sposobu

U mnie kilka razy blokowala sie plyta i ten sposob zawsze dziala. Zamykam wszystko i czekam az przestanie mrugac dioda w czytniku,wtedy otwieram autko pilotem,otwieram szybko bagażnik i naciskam(nie trzymam,naciskam kilkanascie razy) przycisk od wysuwania plyty tak dlugo az wysunie sie plyta,Podzialalo nawet po wgrywaniu uwalonego softu.

Pozdro

Lub wyjmij czytnik, otwórz go znajdz w rogu silniczek, odkręć śrubkę która go trzyma i ręcznie wysuń płytę.

Pózniej nagraj soft V21 programem http://www.programosy.pl/program,imgburn.html z najniższą prędkością

Opublikowano
wyjolem plyte wczoraj.przypadkiem wyczailem,wsiadlem do samochodu odpalilem i poszedlem schowac zakupy do bagarzika otwarlem bagarznik i zauwazylem ze plyta sie wysunela i zchowala...po przyjechaiu do domu odpalilem sam otwarlem bagarznik i wysunela sie plyta i ja przechwycilem
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.