Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z ABS-em. Każdorazowo przy hamowaniu w ostatniej fazie ok.5 km/h (wskazówaka prędkościomierza jest już na samym dole) słyszę pracę abs`u i wybija mi pedał. Jest tak za każdym razem bez wzglądu na pogodę. Odpuszcza dopiero jak się już prawie nie poruszam. Dodam jeszcze że nieraz zapala się kontrolka abs, ale jest to rzadkość (wówczas abs nie działa). Gdzie może leżeć przyczyna?

Opublikowano
czujnik masz w prawym tylnym kole i lewym przednim na allegro kupisz za 40zł sztuka najlepiej wymienić i mieć spokój
Opublikowano
moim zdaniem wina leży po stronie czujnika tylko nie jego usterki a jego złego ustawienia względem wieńca z którego czyta obroty lub zabrudzenia samego wieńca musisz najlepiej pojechać gdzieś na kompa żeby wszystkich kół nie rozbierać i zobaczyć które koło szwankuje wtedy zorientuj się czy jest wciskany na taką specjalna klamrę czy jest przykręcany jeżeli wciskany to pewnie wystarczy go tylko dosunąć do wieńca a jeśli jest przykręcany to zobacz czy masz możliwość jego regulacji przysun go możliwie najbliżej wieńca ale tak zeby się o niego nie ocierał to powinno załatwić sprawę. :D
Opublikowano

Byłem na diagnostyce komputerowaj i wyszły błedy tynego prawego koła (błąd odczytu prędkości obrotowej koła).

A tak na marginesie wyszło jeszcze:

-błąd tempomatu - brak;

-błąd poduszki - odcięte zasilanie.

Tempomatu wogóle nie mam i nie ma śladu żeby był (vin nic nie mówi o tempomacie). Czy wystarczy dokupić manetkę i będzie? :)

Co do poduszek to przypuszam że ich już nie mam.

Program diagnistyczny: MultiDiag.