Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem posiadaczem 3-litrowej 5. Wszystko działało OK, aż do chwili obecnej. Podczas jazdy po złym podłożu, kiedy samochód ma dość duże drgania w trakcie jazdy gaśnie. Komputer pokładowy nie wyświetla żadnego komunikatu. Po zatrzymaniu się przekręcam kluczykiem, silnik odpala i jadę dalej. Po jakimś czasie przy drganiach sytuacja powtarza się. Byłem u elektryka i rozkłada ręce. Może ktoś miał podobny przypadek i mógłby coś poradzić.
Opublikowano

tak po prostu gaśnie ? żadnych innych objawów ?

Może masz którąś wtyczkę/gniazdo od któregoś czujnika/urządzenia, niekoniecznie z elektryką związanego, wyrobioną i na nierównościach nie styka ?

Opublikowano

Podłącz auto pod kompa i pewnie usterka się ujawni.

Taka usterka musiała zostawić po sobie ślad w komputerze.

Opublikowano
Podłącz auto pod kompa i pewnie usterka się ujawni.

Taka usterka musiała zostawić po sobie ślad w komputerze.

Nieprawda.Komp moze nie wyswietlic usterki.Ja tak mialem 3 miesiace i komp nic nie pokazywal a okazalo sie ze wtyczka pod podszybiem od cr miala juz dosyc,i sie poprzepalala w srodku.3 miesiace tak jezdzilem i nie wiedzialem co to.Mechanicy rozkladali rece ,komp nic nie pokazywal.Objawami byly falujace obroty dlawienie silnika a nie raz gasniecie w czasie jazdy a takze na skrzyzowaniu.Jezeli u Ciebie auto gasnie na nierownosciach to na 90% cos nie styka i dlatego auto gasnie,na poczatek sprawdz dokladnie wszytskie wtyczki i czujniki.Sprawdzaj to na zapalonym silniku ,jezeli jakas nie styka po dotkniecu auto zgasnie,wtedy bedziesz mial 100% przyczyny.Napisz jak dojdziesz do tego bo zapewne kiedys ten post sie komus bardzo przyda.Pozdrawiam

PS:Moze Ci tez nie stykac czujnik polozenia walu....