Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W zadnym konfiguratorze nie moge sprawdzic powyzej 19'' czy felgi pasuja do E60. Czy felgi przod 9/22'' i tyl 10/22'' z ET30 wejda do e60 zeby wszystko bylo ok? Widzialem juz 21'' w E60 i bylo ok. Jak ktos cos wie w temacie to prosze o info.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musiał byś mieć opony np. 245/20/22. Są w ogóle produkowane takie?
Opublikowano

Ulicę obok mnie staje E61 z felgami 20" i powiem jedno: jak stoi wygląda obłędnie :roll: :shock: ale jak jedzie to wygląda śmiesznie bo zwalnia przed każdą dziurką do zera. :mad2:

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jazdy na 22" ale może za mało mam wyobraźni...

Opublikowano
22" w E60 to chyba że będzie stała dla ozdoby np przed domem, aby popatrzeć :mrgreen: . Nie urobisz na opony i na zawieszenie jeśli się da zamontować. No chyba że nie chodzi o nasze piękne krajowe drogi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
W zadnym konfiguratorze nie moge sprawdzic powyzej 19'' czy felgi pasuja do E60. Czy felgi przod 9/22'' i tyl 10/22'' z ET30 wejda do e60 zeby wszystko bylo ok? Widzialem juz 21'' w E60 i bylo ok. Jak ktos cos wie w temacie to prosze o info.

Maksymalny rozmiar felg do E60 to 20", na poprawny montaz 21" i 22" nie pozwala na to brak opon. Montujac do samochodu felgi o wiekszej srednicy, zawsze nalezy utrzymac fabryczna srednice calego kola (czyli opony + felgi), w innym przypadku, pojawia sie problemy z funkcjonowaniem ABS czy tym bardziej DSC. Do poprawnego montazu 20" potrzeba opon 245/30R20 i 285/25R20, dla felg 21" potrzebowalbys 245/25R21 i 285/20R21, dla 22" 245/20R22 i 285/15R22, a takich opon poprostu nie ma. Takze odradzam Ci ten pomysl.

Poza tym ET felg jest zle, to komplet dla E70.