Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nieznalazłem takiego tematu więc założyłem nowy , moje pytanie dotyczy kostki wczepianej z tylu w zegary , za co ona odpowiada ? Ciekawi mnie to bo odzyskałem w końcu oryginalne zegary od swojej buni , co prawda szwankuje wyświetlacz ale lutownica i trochę czasu załatwi sprawę , zmieniłem je bo te co były u mnie złożone źle pokazywały poziom paliwa i dziwnie dużo kilometrów obliczały
Opublikowano
Jest tam układ scalony-eprom w którym jest informacja odnośnie przebiegu auta oraz odpowiada on za okres servisowy silnika to znaczy kiedy następna wymiana oleju po skasowaniu inspekcji.Jeśli masz plombę na kostce to licznik jest nieruszany a jak jej niema to był skręcany przebieg albo ktoś włożył kostkę z innego licznika o mniejszym przebiegu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
witam, a czy można zmienic przebieg przez komputer bez wymiany tej kostki ? bo ja miałem wadliwą kostke i po włożeniu jej tem. wody była maxymala pokazywana. na innej kostce jest prawidłowo.