Skocz do zawartości

316i obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o jakąś porade , problem mam z obrotami gdy jest zimny rano jest wszystko ok lecz gdy się zagrzeje obroty mi spadają mi do 5000tys. trzepie mi silnikiem , z diagnoz jakie już robiłem to wynika że mam odme nie szczelna , wąż już wymieniłem i zaczeło syczeć z tej odmy , czy może być to przyczyną tych obrotów. Jeszcze jest czasami tak że obroty mam około 8000 tyś i silnik też nie równo pracuje , czuć to po kierownicy jak drży. Prosze o jakieś porady. :
Opublikowano
Oczywiście wymień odmę bo łapie lewe powietrze. Jak usuniesz ten problem to dopiero jest sens szukać dalej usterek
Opublikowano
  • Autor
rozumiem że najlepiej kupić orginał nowy ?
Opublikowano
Dokładnie tylko nowa. Jak szukałem do 2.8 to na allegro były ceny 150-220zł + przesyłka. W BMW kupiłem za 150zł i przy okazji parę pierdółek.
Opublikowano
  • Autor
właśnie dzisiaj wymieniłem odme na nową , fakt ta stara była cała w środku rozwalona , lecz z tymi obrotami jest nadal problem , nie ma tych drgan silnika ale obroty mi spadają. Więc co może być dalej? :?
Opublikowano

Jak to składałeś to oglądałeś czy wszystkie rurki nie są popękane ?

Czy silniczek krokowy jest szczelnie podpięty i czy rurki od niego są ok ?

Czy wężyk od regulatora paliwa jest szczelny i podpięty ?

Opublikowano
  • Autor
po wymianie odmy autko chodzi dobrze czasami jak jest zimny coś go muli przez chwile i potem idzie i jak rakieta , co może go przymulać ? dodaje gazy i jest słaba reakcja przy przyspieszeniu tak przez minute i jakby puszczało i chodzi jak zegarek.
Opublikowano
przepustnica do czyszczenia to na 100% nastepnie "lewak" w dolocie. Sprawdzic wszystki polaczenia elementow dolotu. Byl przypadek ze uszczelki pod kolektorem ssacym sie "skurczyly" i tam byla przyczyna.