Skocz do zawartości

BRAK MOCY POWYZEJ 3 TYS OBORTOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

posiadam BMW 518 90 rok + LPG , powyzej 3 tys obrotow auto nie ma mocy, a dodatkowo na gazie zrzuca zawory.

- cewka jest dobra- przplywomierz dobry- kable WN wymienione - sonda lambda wymieniona

CO ROBIC POMOCY ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to znaczy zrzuca zawory?Bolączką tych silników był niestety rozrząd a właściiwe wałek rozrządu,podjechać do mechaniora i niech go pomierzy bo objawy które opisujesz pasują do własnie do niego.Byłeś na kompie?Sonda pracuje,reszta ok?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

na kompie bylem, pokazalo sonde lambda, ktora wymienilem na nowa, no rozrzad wydaje mi sie ok bo wymieniam go starannie, a zrzuca od gazu te zawory powyzej 3 tys obrotow jak jade na gazie , jak na benzynie to tez powyzej 3 tys nie ma mocy ehhh

dzieki za wypowiedzi

Opublikowano
POdjedz do mechanika, w e30 m40b16 które wcześniej miałem objaw był taki że na luzie kręcił ładnie, jednak pod obciążeniem gdy dałem gaz na max na 3, 4 5 biegu kręcił się do 3,5 tys i łapał strasznego muła i drgań, tak że już nie chciał przyspieszać, po odjęciu gazu dopiero po kilku sekundach zaczynał pracować normalnie. Problemem okazał się wytarty wałek. Dopiero po wymianie wałka, regulatorów i dźwigienek było ok.