Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po prostu musisz ją mocno szarpnąć do góry i schodzi - o ile jej ktoś na jakis klej nie wcisnął

Podoba mi się ten temat.

Szanuję ludzi którzy potrafią sobie zrobić wiele samemu, przy swoim autku - zaufanie zawsze mamy do siebie samego i ja też wychodzę z takiego załozenia.

Prowadzę warsztat i zajmuję się naprawą samochodów tylko marki BMW od 12 lat. Mógłbym sie zajmować w życiu nawet czym innym i nie zaleznie od tego co bym robił starałbym się to robić z całym poswięceniem, alle padło na BMW i tylko to biore pod uwage. Nie interesuje mnie, czy klienta stać na naprawę, czy też nie. Zawsze gdy podchodzę do auta to po kątem zdiagnozowania wszelakich usterek o których klient nie zdaje sobie sprawy, a z rozmowy próbuje wyłuskać każdą ewentualna mozliwość występowania usterek na oko niewidocznych. Krótko mówiąc informuję własciciela o wszystkich koniecznych, obowiązkowych i nawet tych drobnych początkowo usterkach mogących sprawić na przyszłośc duzy kłopot.

Każda dolegliwość w aucie jest dla mnie jak bół serca, nie zależnie od zasobności porfela klienta. W takich sytuacjach gdy widzę że klient opada na kolana stosuję naprawę na raty, czyli w pewnej kolejności poczynawszy od tych najważniejszych kierując się zawsze bezpieczeństwem. Na sam koniec zostawiam drobiazgi. Nigdy nie doradzam w kwestii naprawy kierując się tylko zyskami, lecz lubię patrzeć na uśmiech na twarzy i zadowolenie klienta z dokonanej naprawy, bo cieszy gdy w autko wszystko jest OK.

Opublikowano

Robert - powiem Ci tylko tyle- chylę czoła Twojej postawie i Tobie, bo takiego jak Ty to chyba nie ma drugiego na świecie :modlitwa: :clap:

Życzyłbym sobie, żeby wszyscy mechanicy tak do tego podchodzili.