Skocz do zawartości

E34 520i m50b20 numery silnika i glowicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mój problem leży w dziwnych numerach bloku i głowicy , realoem nie rozpoznaje tych części a wszystko wyszło gdy po numerze vin kupiłem samoregulatory i okazały się za małe , z tego co jeszcze zauważyłem to brak podwójnych sprężyn zaworowych , może któryś z forumowiczów może mi x pełni rozkodować VIN bd77873 i dowie się też co to za głowica 1720901 oraz blok 1735813 , z góry dziękuję za pomoc
Opublikowano
Może wrzuć zdjęcie silnika na Forum?

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
wizualnie to napewno m50 tylko właśnie niewiem skąd ta różnica w głowicy a jestem 2gim właścicielem w polsce i poprzedni właściciel przy silniku nie grzebał na pewno , będę musiał widać pomierzyć samoregulatory lub tam numeru poszukać , miałem nadzieję że coś się wyjaśni żeby głowicy 2 razy nie rozbierać , trudno trzeba zakać rękawy i do dzieła , ale dzięki za pomoc , ciekawe co tam jeszcze jest pogrzebane bo ciągle walczę z jałowymi pływającymi obrotami , ale to już na niejednym forum było wałkowane