Skocz do zawartości

światła dzienne błąd kodowania !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie koledzy ,proszę o wsparcie oraz sugestie ,przy kodowaniu świateł dziennych zapaliły się automatycznie światła mijania których w żaden sposób nie mogę zgasić auto e39 2.8 z 1997r. moduł lcm 3 ,wyczytałem że powinien być lcm 2 i przy próbie kodowania mogą wystąpić takie to anomalie .Proszę o poradę jak wyłączyć światła mijania które palą się w każdej pozycji przełącznika oraz za każdym razem kiedy przekręcam kluczyk :(
Opublikowano
jak dasz pokrętło na postojowe,świecą się pewnie postojowe.zakodowałeś jako dzienne światła mijania,jak chcesz to wrócić,przekoduj NCSem jeszcze raz,pustym plikiem MAN,albo po prostu w Car/key memory deaktywuj Tagfahrlicht
Opublikowano
Moduł może być od LCM2 do LCM 4 i jak sie wie co zmieniać do nic sie nie komplikuje. Jak pisze kolega wyzej przekoduj czystym, a potem zmien jeszce raz tak jak dla Twojego LCM (lcm 2 koduje sie inaczej nic LCM 3 i LCM4 - zwróć na to uwagę) .
Opublikowano
  • Autor
Xenon pali się non stop bez względu na pozycje przełącznika :? przy kodowaniu dziennych zapaliły się właśnie mijania,powróciłem do nastaw fabrycznych czyli wyłączyłem dzienne a mijania już zostały i tu jest lipa ,czyli mam tak zrobić jak opisujecie ?
Opublikowano
próbuj przekodować pustym plikiem .MAN
Opublikowano
próbuj przekodować pustym plikiem .MAN

Miałem podobny problem w aucie kolegi. Możecie rozwinąć o co chodzi z kodowaniem pustym plikiem .MAN?

Opublikowano
jak kodujesz auto(np.światła),to zmieniasz w WORK zczytane wpisy w pliku TRC i kopiujesz to do pliku MAN,i dopiero kodujesz (no tak mniej więcej),to tutaj tak samo ,tylko plik MAN ma być pusty(ma być utworzony w WORK)
Opublikowano
jak kodujesz auto(np.światła),to zmieniasz w WORK zczytane wpisy w pliku TRC i kopiujesz to do pliku MAN,i dopiero kodujesz (no tak mniej więcej),to tutaj tak samo ,tylko plik MAN ma być pusty(ma być utworzony w WORK)

Plik MAN tworzy się chyba automatycznie podczas odczytywania pliku TRC, tak? I rozumiem, że nic nie zmieniam w tym pliku, który się utworzy, a kończe kodowanie klikając Execute Job, tak?

Opublikowano
plik MAN nie tworzy się sam,musisz go utworzyć,i to poprawnie(musi mieć rozszerzenie właśnie MAN),jak już masz taki plik w WORK(pusty,nic w nim nie ma),no to tak jak piszesz

Edytowane przez dirty.73

Opublikowano
czyli tworze pusty plik z rozszerzeniem MAN i koduje?
Opublikowano
czyli tworze pusty plik z rozszerzeniem MAN i koduje?

no właśnie

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega w temacie - po kodowaniu dziennych palą się światła mijania już po włączeniu zapłonu i niezależnie od położenia przełącznika świateł. Jak to naprawić? Proszę o pomoc.

Nieaktualne, poradziłem sobie.

Pomogło ponowne kodowanie za pomocą pustego pliku .MAN

Po ponownym zakodowaniu świateł wszystko śmiga jak należy.