Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie co do lamp przedliftowych przednich widzialem auto ostatnio ktore nie mialo szkielek(rozpraszaczy) i fajnie to wygladalo mial ringi i soczewki i chcial bym sie dowiedziec jak sie wyjmoje rozpraszacze z lamp bo chcial bym tak samo zrobic u siebie .Wielkie dzieki z góry pozdrawiam wsyzstkich klubowiczów :D :D :D :D :D :D :D :D
Opublikowano
Wyjmujesz lampę (4 śrubki), zdejmujesz klosz (kilka spinek), wyjmujesz po 2 metalowe klipsy trzymające szkła i po zabiegu. Żadna filozofia.
Opublikowano
Witam mam pytanie co do lamp przedliftowych przednich widzialem auto ostatnio ktore nie mialo szkielek(rozpraszaczy) i fajnie to wygladalo mial ringi i soczewki i chcial bym sie dowiedziec jak sie wyjmoje rozpraszacze z lamp bo chcial bym tak samo zrobic u siebie .Wielkie dzieki z góry pozdrawiam wsyzstkich klubowiczów :D :D :D :D :D :D :D :D

może moje widziałeś?rzeczywiście fajnie to wygląda,ale samo wyjęcie szkieł,nic ci nie da,moje to hybryda-oryginalny klosz+lampy z ringami z allegro(klosz miały wiejski,to se tak wymyśliłem :D)

%5Bhttp://c2.wrzuta.pl/wm15356/c54785880004cede4e5bd9b6/20100912340' alt='20100912340'>/img]

Opublikowano
Hehe widziałem twoją ale też gościu po angli jezdzi pytalem sie jak to zrobil mówił ze wyjoł tylko szkielka i jest git :D :D :D :D :D :D
Opublikowano
nie mógł tak zrobić,bo szkiełka spełniają role ukierunkowania linii światła,światłocienia,bez nich,to będzie świecić gdzie popadnie
Opublikowano
Częściowo na pewno ograniczają rozbłysk światła, ale tylko środki są gładkie, a dookoła sa ryflowane, żeby światła nie świeciły tylko daleko, ale też trochę przed samochód i na boki. A był ktoś z wyjętymi szkłami na sprawdzeniu świateł przy przeglądzie? Ciekawe co ta ich "aparatura" pokazuje :?:
Opublikowano
Swiatłem kieruje soczewka - przynajmniej przy xenonach.

eh,nie chce mi się rozbebeszać lamp,aby ci wytłumaczyć o co biega,ale tu akurat jestem w temacie,i po prostu jestem tego pewien,samo wyciągnięcie szkiełek nic nie da,popatrz dokładnie na lampe poliftową(zwłaszcza światło długie,wyraźniej to widać), nie ma szkiełka,ale za to posiada naokoło odbłyśnika,nie wiem po fachowemu,jak to nazwać,taki karbowany odblask,który steruje wiązką światła,w soczewce też to jest

Opublikowano
Ja mam właśnie na mijania brak szkieł i diagnistyke przechodzi juz 4 razy. Przy soczewce nie mają one znaczenia. Co innego na długich, tam jak wyciągniesz, tow nocy fatalnie to świeci i gorzej oświetla drogę. U mnie to tak wygląda: http://s4.photobucket.com/albums/y121/LUCZAR/BMW%20540iA%20GALERIA/ . Brak szkieł na soczewkach, zostawione na długich.
Opublikowano
to nie są poliftowe ??? wygladają jak poliftowe niestety mialem poliftowe niedawno ale musialem zmienić auto i kupilem z 99 r auto i ma zwykłe jakie to sa?? :( :( :(
Opublikowano
witam podepnę się pod temat, czy ktoś przerabiał lampy przedliftowe bez soczewki na z soczewką.chodzi mi o włozenie soczewki w mijania i czy jest taka możliwośc wogóle.kupiłem ori soczewki z odłyśnikami bo myślałem że nie będzie problemu z zamianą a to zonk;okazało sie ze odbłyśniki są zespolone .proszę o jakieś instrukcję w miare możliwości pozdrawiam
Opublikowano
odswieżam temat nikt nie jest w stanie nic napisać na powyzszy temat?

sam widzisz że oba odbłyśniki masz w całości więc pozostaje je przeciąć

ale po co taka metaloplastyka ? a co będzie z mocowaniem ? a co z regulacją ???

szczególnie że ori z soczewkami można kupić za kilkadziesiąt zł