Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam drga mi tlumik,a z nim czuje wibracje w srodku.Z tego co zauwazylem nie mam plecionki tylko jest jakas puszka kolo katalizatora.Czy tak wszystkie 520d mialy??Moze to byc powodem wibracji.Mam pytanko jeszcze jak dziala sterowanie poduszkami silnika bo u mnie po odlaczeniu kostki nie ma zadnej roznicy
Opublikowano
Witam drga mi tlumik,a z nim czuje wibracje w srodku.Z tego co zauwazylem nie mam plecionki tylko jest jakas puszka kolo katalizatora.Czy tak wszystkie 520d mialy??Moze to byc powodem wibracji.Mam pytanko jeszcze jak dziala sterowanie poduszkami silnika bo u mnie po odlaczeniu kostki nie ma zadnej roznicy

Tez mnie to ciekawi jak sterowane sa poduszki silnika czy one w ogole sie jakos sterowane??czy maja cos wspolnego z podcisnieniem?jakie spelniaja wlasciwosci oprocz trzymania silnika?

Opublikowano

Tez mnie to ciekawi jak sterowane sa poduszki silnika czy one w ogole sie jakos sterowane??czy maja cos wspolnego z podcisnieniem?jakie spelniaja wlasciwosci oprocz trzymania silnika?

Mają to wspólnego z podciśnieniem, że przez podciśnienie są utwardzane i zmiękczane w zależności od obrotów, czyli kiedy drgania się zwiększają i zmniejszają. Właśnie po to dochodzą do nich wężyki.

Opublikowano

wymieniałem ostatnio u mnie łącznik elastyczny wydechu i też miałem puszkę.

raczej jest to oryginalny łącznik, który siedział tam od nowości. nie wiem czy jest możliwe aby ten łącznik się zblokował i przenosił drgania na resztę ukł. wydechowego, no chyba że ktoś go zaspawał...

u mnie wyrobił się na tyle, że zaczęła pękać w środku ta część elastyczna przez co rura wychodząca z tej puszki pukała o ścianki i było słychać dzwonienie na wolnych obrotach. druga rzecz to smród spalin w odpalonym aucie na postoju.