Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja wolałbym zrobic to we własnym zakresie. Dobrego blacharza/lakiernika bym znalazł a zawsze cos kaski z ubezpieczenia by zostalo. Chyba ze dawali by za mało to wtedy do ASO lub odwołanie i przyprowadzic wlasnego rzeczoznawce.
Opublikowano
Musze przyznac ze byłem zszokowany postawą gościa, był nadzwyczaj miły broń boże jakis głupich uwag czy itp......Tak jak napisałem wypisał wszystkie uszkodzenia jak trzeba ale nic nie dopisywał ponad to co potrzebne. Zobaczymy jak przyjdzie mi wycena ale nawet przez chwilę sie nie łudzę ze po naprawie cos zostanie w kieszeni. Chę to naprawic tak jak powinno być naprawione ale nie najtańszym kosztem bo potem po roku wszystkie niedoróbki wyjdą na jaw.Dobrze będzie jak wyjdę na 0 i zakończę tą smutną przygodę bo to trwa i trwa a ja nie mam czym jezdzic :cry: i pewnie jak tak dalej pójdzie do do świąt już nie pojezdze. A tak pozatym czy ktoś z was kupował leflektory - podróbki do swojej bmki?Czy jest jakas różnica w wyglądzie szkła itp?
DARK SIDE OF POWER!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jezeli nie masz wyceny, to zadzwon do PZU i przypomnij im o tym, ze maja USTAWOWY termin na wyplacenie Ci odszkodowania - z tego, co pamietam, 28 dni. Po tym terminie ustawa zobowiazuje ich do placenia odsetek karnych.

Mysle, ze jak sie zorientuja, ze wiesz o tym, to sprawa jakos dziwnie ma szanse 'nabrac rozpedu' ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
wycena przyszła i włosy stanęły mi dęba!! przyszło prawie 60% tego co mam zapłacić w warsztacie.Ja za telefon, dzwonie do PZU czego tak mało a oni mi miłym glosem ze tak jak mnie uprzedzali to odliczyli amortyzację od czesci a częsci policzyli według zamienników bo tak mogą bo samochód nie jest na gwarancji i ma powyżej 5 lat!!! :duh: Brak słów.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Nie mogą Ci potracić amortyzacji. To jest szkoda z OC sprawcy a nie AC. Napisz pismo o uzasadnienie amortyzacji.
Opublikowano
nie daj sie wydymac , a co do kobiet to ich ostrozna jazda wynika z braku umiejetnisci , ale i tak czesto zaliczaja dzwony :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
wycena przyszła i włosy stanęły mi dęba!! przyszło prawie 60% tego co mam zapłacić w warsztacie.Ja za telefon, dzwonie do PZU czego tak mało a oni mi miłym glosem ze tak jak mnie uprzedzali to odliczyli amortyzację od czesci a częsci policzyli według zamienników bo tak mogą bo samochód nie jest na gwarancji i ma powyżej 5 lat!!! :duh: Brak słów.

Przeczytałeś mój poprzedni post? Można naprawić tak żebyś nie musiał dopłacać do tego z własnej kieszeni.

Najbliższe ASO jest niby ok. 200 km od Ciebie ale może warto? Jeśli samochód jest na chodzie to ja bym zadzwonił do Krakowa do ktoregoś ASO, wypytał o wszystko a potem przywiózł im samochód. W PZU też zapytaj o możliwość naprawy bezgotówkowej. Jak będziesz robił bezgotówkowo to będą duż o chętniejsi do zapłacenia pełnej kwoty...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i