Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.przeszukalem o klimie ale nie ma mojego problemu. wiec jest tak; przy wlaczonej klimie na postoju cos klekocze jak by pod spodem auta,jak wcisne sprzeglo to przestaje albo jak dodam gazu to tez przestanie..wczesnie lekko tak robilo ale dzis wracalem z trasy i w srodku uslyszalem to jak stalem w korku.. co to moze byc?posiadam klime automatyczna(jezeli ma to jakies znaczenie)prosze o podpowiedzi..a i jeszcze jedno;podczas przyspieszania na wlaczonej klimie czuc spadki mocy i to dosc duze..np wcisne mu pol gazu muli muli i dopiero za chwile zacznie ciagnac jak by olsnienia dostal.. :mad2:
Opublikowano
łożysko, lub pompa do regeneracji
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
Nie klima tylko skrzynia , łożysko na wałku głównym na 100% włącz klime , podgrzewanie szyby to będzie jeszcze głośniej
Opublikowano
skrzynia biegow?mozecie dokladniej powiedziec?jaki moze byc koszt?a czemu nie ma tego na wylaczonej klimie? to cos groznego?
Opublikowano

Naprawa koło 800zł ja tak przejechałem z 80tyś i przejade drugie tyle.

Dzieje się tak dlatego , że klima bardzo obciąża silnik na wskutek czego słyszysz luz na łożysku , podejrzewam ze jak silnik jest zimny to jest cisza dopiero jak olej w skrzyni porządnie się nagrzeje to zaczyna terkotać . Zrób tak jak mówię rozgrzej silnik włącz klime , podgrzewanie szyby ogólnie wszystkie odbiorniki prądu w aucie jak klekot będzie się nasilał a po wciśnięciu sprzęgła cisza to na 100% skrzynia. Możesz też spróbować pociągnąć lewarek zmiany biegów do siebie (bez sprzęgła)i ucichnie.

Opublikowano
zgadza sie kolego..na zimnym niema tego..wczoraj najbardziej bylo slychac bo straszny upal byl..to moge tak jezdzic narazie?nie posypie sie?teraz w sumie juz po lecie he ale chyba na drugi rok to zrobie..to ty juz kolego tyle tysiecy tak jezdzisz z tym?
Opublikowano
Nic nie rób !!!! To jest koszt łożysk i robocizny do tego mogą dojść jeszcze inne zużyte elementy no i musisz znaleźć dobrego fachowca od skrzyni Getrag bo taką masz a z tym będzie ciężko . W moim rejonie mogę kupić używaną z pewnego źródła za 500zł z 6-miesięczną gwarancją . Gdybyś nie miał Klimy to nic byś nie wiedział !!! Usterka ta często występuje w e36 i e39. Ja moje e36 kupiłem cztery lata temu już z taką skrzynią i przejechałem 80-tyś a podejrzewam , ze terkocze tak od co najmniej 100tyś i nic mocniej ani mniej. Nic ci się nie posypie , wymieniaj co 30-tyś olej (jakiś dobry) Ja kombinowałem z innymi olejami 75w90 terkotu nie było ale biegi bardzo ciężko wchodziły , teraz leje Valvolina ATF Maxlife. Jak ci terkot przeszkadza jak stoisz gdzieś w korku to pociągnij za lewarek i będzie cisza :mrgreen: