Skocz do zawartości

Uderzenie przy zapalaniu silnika - PROSZĘ O POMOC!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Nie znalazłem odpowiedzi w żadnym temacie na swój problem więc zakładam nowy temat. Mam E30 1.8 M40 touring i przy zapalaniu czasami słyszę takie pojedyncze mocne uderzenie. Dźwięk dochodzi z tylnej części auta. Taki dźwięk pojawia się też na poprzecznych nierównościach, ale takich tylko dłuższych i łagodnych. Na normalnych dziurach tego dźwięku nie ma. Proszę o pomoc, bo nie wiem co mam robić, czy to poważne, czy nie.

Z góry dzięki za wszelką pomoc!

Pzdr!

Opublikowano

Cześć,

pewien nie jestem, ale ja bym szukał przyczyny tych uderzeń w układzie wydechowym. Może po prostu tłumik lub rura wydechowa stuka o belkę zawieszenia, lub o karoserię. Spróbuj poruszać za tylni tłumik, może zastuka.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dzięki, dzięki!

Podjadę do mojego mechanika i to sprawdzimy i będzie wiadowo :) Też myślałem, że to coś z tłumikiem, tymbardziej, że twardsze sprężynki wrzuciłem do tyłu :) jak się wyjaśni, to dam znać napewno!

Pzdr!