Skocz do zawartości

Reparaturka progów do 316

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jako że nieubłaganie zbliża się jesień chciałem w moim compakcie zadbać o progi. Szczeze powiem że nie są w najlepszym stanie (jest nawet dziura 2cm) dlatego chciałem zapytac czy istnieją reparaturki progów do compacta? Jeżeli tak to gdzie je znależć? Na allegro szukałem ale słabo mi poszło bo nie znalazłem:(
Opublikowano
Niestety ale u mnie w katalogu nie występują progi do compakta. Chodzi oczywiście o zamienniki.
Opublikowano
Na dziury to brunox epoxy, szpachla z włóknem a na to wykończeniówka potem podkład, a na koniec konserwacja. Po takim zabiegu powinny odzyskać kształty. Co do wspawania progów kiedyś gdzieś słyszałem, że nawet ok 3 tys zł ale czy to prawda to nie wiem...
Opublikowano
  • Autor
Czyli najlepiej kupic progi na allegro? przykrecic je i pomalowac?
Opublikowano
Tak tak przykręcić tylko sprawdź najpierw u siebie na jakie śrubki masz przykręcone te progi :twisted:
Opublikowano
wystarczy wymienić samo poszycie,ja na początku roku wymieniałem z jednej strony i wymiana wraz z nowym progiem(od nowego progu zostało odcięte samo poszycie) kosztowała 280 zł.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Tylko ja proponuje najpierw zrobić porządek z nimi od środka, by nie robiło sie tam bagno, bo potem to juz i nakładki nie pomogą...
Opublikowano
  • Autor
Ok panowie czyli zabierając się do tego co na początek? Zdjąć poszycie z progów czyli? w poprzenich odpowiedziach podane były odnosniki do aukcji z progami....napewno będą dobre?
Opublikowano

Ja za progi z podłogą i tylnim nadkolem plus zabezpieczenie całego podwozia zapłaciłem 2700 bez malowania lakierem

Progi i nadkole kupione na allegro

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

• 1 rok później...
Opublikowano
Ktos robil z Was ostatnio progi?
Opublikowano
Cos wiecej mozesz napisac jaka cenowo wyszlo kupywales nowe czy jak ? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Opublikowano
mozesz mi powiedziec cos wiecej na temat tych podciagow bo nie kumam o co chodzi?
Opublikowano
Czyli trzeba to kupic razem z progiem i od razu te dwie czesci wspawac rozumiem?
Opublikowano
To z czego skalada sie kompletny prog , z ilu czesci ?