Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zauważyłem takie coś ze jak wykonam dość ostry skręt nawet przy malej prędkości, to po wyprostowywaniu kierownicy kierownica delikatnie ściąga w ta stronę w która wykonywałem skręt, jeśli tak samo zrobię w lewo to ściąga delikatnie na lewo o co może chodzić ? przy czym jak mowie zauważyłem to kiedy robię prawie pełny skręt kierownica w któraś stronę...kiedy nie robię takiego zakrętu auto jedzie normalnie i prosto :/
Opublikowano

pomoże ktoś ?

dodam jeszcze ze jak sie tak właśnie dzieje gdy skręcę w prawo to ściąga później w prawo do poki nie skręcę w lewo...wtedy się jakby wyrównuje

Opublikowano
podjedź sobie na stację diagnostyczną na linii testowej ci może sprawdzi to diagnosta, moze być uszkodzone łożysko np na kolumnie kierowniczej.
Opublikowano
kolumny i łożysk na kolumnie kierowniczej nie sprawdzisz na oko. To podjedź może na inną stację diagnostyczną. Wiesz jak to jest czasami robią wszystko na odczep się.
Opublikowano
ja miałem to samo w e36, a przyczyna było rozsypane łożysko w łapie amortyzatora w kielichu te od góry co łączy amortyzator z nadwoziem koszt tego łożyska wraz z łożem to ok 120zl, najpierw wymień te z prawej strony bo ta strona najbardziej dostaje w d..e, od pobocza
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH