Skocz do zawartości

dziwne zachowanie kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zauważyłem takie coś ze jak wykonam dość ostry skręt nawet przy malej prędkości, to po wyprostowywaniu kierownicy kierownica delikatnie ściąga w ta stronę w która wykonywałem skręt, jeśli tak samo zrobię w lewo to ściąga delikatnie na lewo o co może chodzić ? przy czym jak mowie zauważyłem to kiedy robię prawie pełny skręt kierownica w któraś stronę...kiedy nie robię takiego zakrętu auto jedzie normalnie i prosto :/
Opublikowano
  • Autor

pomoże ktoś ?

dodam jeszcze ze jak sie tak właśnie dzieje gdy skręcę w prawo to ściąga później w prawo do poki nie skręcę w lewo...wtedy się jakby wyrównuje

Opublikowano
podjedź sobie na stację diagnostyczną na linii testowej ci może sprawdzi to diagnosta, moze być uszkodzone łożysko np na kolumnie kierowniczej.
Opublikowano
  • Autor
Sprawdzali niby wszystko ok bez luzow...
Opublikowano
kolumny i łożysk na kolumnie kierowniczej nie sprawdzisz na oko. To podjedź może na inną stację diagnostyczną. Wiesz jak to jest czasami robią wszystko na odczep się.
Opublikowano
zobacz jeszcze czy nie masz pękniętej którejś sprężyny, policz ilośc zwojów. Może się ukruszyła któraś.
Opublikowano
ja miałem to samo w e36, a przyczyna było rozsypane łożysko w łapie amortyzatora w kielichu te od góry co łączy amortyzator z nadwoziem koszt tego łożyska wraz z łożem to ok 120zl, najpierw wymień te z prawej strony bo ta strona najbardziej dostaje w d..e, od pobocza
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH