Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
znajduje się podobno gdzieś przy pompie ale nowy zaworek założysz sam tylko kup zawór odpowiedni do średnicy przewodu paliwowego. przetnij przewód paliwowy pomiędzy filtrem paliwa a pompą wciśnij go na przewód i zakręć opaski i po robocie mi zajeło 10 minut powodzenia!!!
  • 2 miesiące temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Odgrzebię trochę ale w innej sprawie... Mam założony zaworek przy baku. Kiedyś była nieszczelność w układzie i go założono. Okazało się,że przyczyna była gdzieindziej. Pytanie moje dotyczy webasta. Otóż założyłem nowe Termothop i problem jest taki jak na starym-tzn. wygląda na to że nie dochodzi paliwo. Webasto jest zasilane paliwkiem idącym z przewodu zwrotnego od pompy(jest tam taki trójnik-tak było od początku,w Niemczech zamontowane). Czy zawór przy baku może mieć wpływ na brak paliwa w tymże przewodzie? Pozdrawiam. Dodam że nie ma żadnych problemów z odpalaniem.
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano

Dobrze zrozumiałem,że zaworek masz na powrocie tuż przy baku? I ten zaworek też jest od czasów niemieckich?

Na próbę zdemontuj go stamtąd (z baku),połącz tam jak powinno być i sprawdź czy webasto dostaje paliwo.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Zaworek jest made in Poland. Planuje go zdemontować. Tylko muszę znaleźć czas. Myślisz że może mieć to związek?
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Na Twoim miejscu najpierw bym sprawdził pompke od pieca na krótko czy wogóle pompuje paliwo,odłącz od niej wężyk załóż kawałek innego, zanurz w butelce z paliwem,odłącz wężyk od pieca,odłącz 6pinową kostke z pieca,w pin 6 wsadź szpilke i do niej podaj +12V impulsowo,jak po jakimś czasie z wężyka przy piecu nie zacznie kapać paliwo to pompka nie pompuje i można ją jeszcze spróbować reanimować a jak kapie to pompka ok tylko coś w podłaczeniu nie halo