Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry. Zawsze podkochiwałem sie BMW :D Ostatnio kompletnie zaduzylem sie w E30, chce sobie taki kupić i to ma być mój pierwszy samochód i pomyslalem, ze miło by była, gdyby to było 316i po swapie na m20b20 lub wiecej, ze względu na koszty ubezpieczenia i takie tam i tak chciałem go rejestrować na ojca, a to by wyniosło bardzo mało. A ojciec mnie tutaj straszy, ze "to tylko do pierwszej kontroli silnika" i ze moge miec niezle przesrane z takim czyms. I tu moje pytanie: Warto sie bac?
Opublikowano
Chyba nie myślisz że diagności to idioci i nie odróżniają silnika 4 od 6 cylindrowego zresztą wśród policjantów też jest wielu fanów marki .Przecież 1,6 jak i 2,0 to ta sama stawka ubezpieczenia na czym chcesz oszczędzic ?
Opublikowano
Chodzi mi tylko o kontrole policji, juz nie wazne czy taniej czy nie a z przeglądem sobie poradze. I napisalem, ze moze to byc wiecej niz 2.0
Opublikowano
Znam u siebie 3 policjantów którzy za takie wciskanie ciemnoty wezwaliby lawetę ,jeżdżą bmw od lat i ciężko ich oszukac. A diagnosta za podbicie takiego dowodu ryzykuje utratą uprawnień .
Opublikowano
Czyli rozumiem, ze jak trafie na Pana z dobrym sluchem to moge miec nie lada klopoty? I jakie to beda klopty? Zarzut oszustwa agencji ubezpieczeniowej?
Opublikowano
Słuchem ,wzrokiem i nie tylko Ty ale diagnosta także.Pozorna oszczędnośc skoro i tak będziesz korzystał ze zniżek ojca.Może nie aż tak drastycznie bo swap mogłeś wykonac dzień wcześniej i jeszcze nie zdążyłeś zgłosic , ale wiem że na dłuższą metę to nie ma sensu.
Opublikowano

eee tam Mareczku przecież wiesz że ja latam już długo po swapie z 2.0 na 3.5 i nigdy nikt się nie dopatrzył

ubezpieczyciel co najwyżej może ci nie wypłacić odszkodowania jak zaliczysz dzwona, a jak zacznie się domagać zwrotu zaległych składek to możesz powiedzieć że swapa zrobiłeś wczoraj i nic ci nie udowodnią

Opublikowano

ubezpieczyciel co najwyżej może ci nie wypłacić odszkodowania jak zaliczysz dzwona

tego to nawet nie zrobi bez względu czy był swap czy nie bo musiałby mieć AC,a wątpię żeby któraś ubezpieczalnia ubezpieczyła 20-letnie auto które nie jest zabytkiem.

Gorzej jak puknie w jakieś drogie auto a ubezpieczyciel wykręci się ze względu na kłamstwo w umowie OC.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
eee tam Mareczku przecież wiesz że ja latam już długo po swapie z 2.0 na 3.5 i nigdy nikt się nie dopatrzył
ja wiem ale sam mi mówiłeś że zmienisz pojemnośc w dowodzie bo za kilka złotych ubezpieczenia więcej można miec duuużo kłopotów :8) Pamiętasz aferę w ''naszym '' PKS z przeglądami ? Kilka główek spadło za takie wałki . Zresztą jak się przekłada policjantowi silnik to trudno żeby póżniej się Ciebie czepiał :norty:
Gorzej jak puknie w jakieś drogie auto a ubezpieczyciel wykręci się ze względu na kłamstwo w umowie OC.
o właśnie takie coś zdarza się najczęściej ,a to brak uprawnień,przeglądu ,opóżniona wpłata drugiej raty wszystko żeby tylko nie wypłacic.