Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Asystent dziala tylko z xenonami. W halogenach dzieje sie dokladnie tak jak u Ciebie tzn. kontrolka sie zapala ale lampy juz nie... Z tego co wiem to nie bedzie to dzialac i nie ma na to innego rozwiazania poza zmiana lamp i modulu na xenony...
Opublikowano
Asystent dziala tylko z xenonami. W halogenach dzieje sie dokladnie tak jak u Ciebie tzn. kontrolka sie zapala ale lampy juz nie... Z tego co wiem to nie bedzie to dzialac i nie ma na to innego rozwiazania poza zmiana lamp i modulu na xenony...

Da się to zrobić. Trzebaby wykorzystać sygnał przesłony ksenonu i przez przekaźnik załączyć napięcie na żarówkę od długich. Możliwe że trzeba w takim wypadku zakodować ksenony w FRM, trzeba by sprawdzić czy napięcie pojawia się na pinie przesłony.

Opublikowano (edytowane)

Gość na zagranicznym forum napisał że też miał zwykłe lampy zmienił ustawiania w FRM :

FL_AUS_BEI_BIX_IN_S_FLC nicht_aktiv

BI_XENON_BEI_LH aktiv

XENON_AL_VERBAUT aktiv

i FLA zaczął działać . Co o tym myślicie ??

Edytowane przez semi14
Opublikowano

Gość na zagranicznym forum napisał że też miał zwykłe lampy zmienił ustawiania w FRM :

FL_AUS_BEI_BIX_IN_S_FLC nicht_aktiv

BI_XENON_BEI_LH aktiv

XENON_AL_VERBAUT aktiv

i FLA zaczął działać . Co o tym myślicie ??

Opublikowano
A więc Asystent Drogowy FLA działa na zwykłych światłach halogenowych. Nie trzeba wcale Xenon- u . Nie trzeba grzebać w instalacji . Wystarczy dobrze zaprogramować FRM tak jak wyżej napisałem.
Opublikowano

Trochę mi to zajęło :-) Do tego na początku nawet nie miałem czujnika deszczu. Musiałem wymienić szybę i narodził się pomysł wstawienia czujnika deszczu i lusterka FLA. Nie doczytałem że trzeba Xenonu :-)

Graty Kupiłem od Dawcy Czyli : Włącznik świateł z automatem, Czujnik RLS, Lusterko FLA, Moduł FRM 2 (Był u mnie wsadzony NRFM) Manetek jeszcze nie kupowałem z automatem bo chce dołożyć tempomat ale czujnik deszczu działa na zwykłych manetkach, Nie kupowałem kostek w ASO ponieważ trzeba ich kupić po 10 sztuk. Kostki były od dawcy. Kupiłem różnego koloru kable średnicy 0,35, Konektory MQS. Wymieniłem szybę od razu pod czujnik deszczu i od razu mi go przyklejono, Później zrobienie instalacji w domu ze schematów TIS. Kodowanie było wyzwaniem ale dałem radę :). Ponieważ moje auto to 2005 rok musiałem zaktualizować wszystkie moduły które były kodowane pod FLA (Oprócz CAS). Jakoś wszystko się udało i gra bez Xenonu :-) . Przyszła obudowa ale nie pasuje do tego lusterka 51169153798 a numer obudowy to 51167161083 . No chyba że coś źle zakładam :)

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odświeża temat bo jutro przychodzi moje nowe lusterko (moje sprzedałem dzisiaj :mrgreen: )

Jaka obudowa do e60 potrzebna, z E90 z nowym nr. 51169219140 czy stara z E60 i lekko nie będzie pasować?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

tez przymierzam sie do kupienia lusterka od e90 z okragla kamera. Daj znac jak ci poszlo i jak z ustawieniem katow wpod E60...

Moje lusterko z e60 dobrze wykrywa swiatlo samochodow jadacych w przeciwnym kierunku ale za to gorzej jest z tylnymi... zmiana kodowania nic nie daje. Lamoy tyle wykrywa dopiero z bardzo bliska...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mały problem, przerobił ktoś temat przyciemniania bocznych lusterek w połączeniu z lusterkiem środkowym z E90 drugiej generacji?

E60

2bb9b0a59e3935fe.jpg

E90

c7342f8392ebee8d.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze nie. Obudowa 16€ muszę jeszcze zakodować i przerobić kąt kamery i w piątek urlop i test :wink:

Obudowa dzisiaj przyszła. Otwór jest mniejszy na kamerę. Będę dzisiaj zakładać

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moja tak dobrze działała że przestałem ja używać :D

Tylne jak i u ciebie

Przednie dosyć późno, ja sam bym dużo wcześniej długie wyłączył.

Przy drogowskazach dostawała świra

Obudowa założona, pasuje idealnie

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie udało się zakodować. Albo za stara Inpa albo błędy które mam w ista są problemem (ale tu może być mój kabel winny bo Inpa ich nie widzi)

Wiedz trochę to potrwa

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano (edytowane)
Kupilem lusterko i jutro bede mial 51169225988 Rearview mirror EC/LED/GTO/comp./FLA/RC ale teraz sprawdzilem na realoem.org i nie wiem czy to podejdzie pod E60. Czy ktos z was bedzie wiedzial? Jesli uchwy jest inny to da sie to przelozyc? Edytowane przez mybeemer
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uchwyt pasuje, jedyne co będziesz musiał zrobić to zmienić kąt jeśli jest inny

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Sorki Panowie Ale nie znalazłem

Chce podpiąć asystenta do BMW e92 M3