Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam maly klopot.... Nie moge sie zdecydowac, czy zalozyc Originalne Navi CCC/CIC Prof. czy zalozyc takie cos jak tu -> http://rover.ebay.com/rover/1/707-53477-19255-0/1?ff3=4&pub=5574856997&toolid=10001&campid=5336398206&customid=5574856997&mpre=http://cgi.ebay.de/BMW-E90-E91-E92-E93-BEZEL-BLENDE-DOPPEL-DIN-D-DIN-KIT-/220830807143?pt=Einbaurahmen_Radioblenden&clk_rvr_id=255978265048&hash=item336a8ab467

Wedlug mnie druga mozliwosc nawet wyglada dobrze. Tylko ze nie bedzie Idrive ^^

Problem znow zeby zrobic original, jest wiele wiecej do roboty i koszt tez nie jest akurat maly, bo trzeba wymienic Konsole.

Czy mam wybrac opcje 1 i olac koszty, czy mam byc rozsadny, i dorzucic jeszcze Zestaw Alpine lub Xion 200 ^^

Nie moge sie zdecydowac :duh: :cry2:

Co byscie wy zrobili na moim miejscu ;-) ?

Opublikowano

Ja bym zakładał CIC.

Pioneer jakoś tak na zdjęciach wydaje się bardzo nisko + masz komputer tylko w zegarach.

CCC - o ile sam mam i nie narzekam to widać już upływ czasu i gdybym stał przed takim dylematem to jedyne co by mnie powstrzymywało to ewentualne problemy z zaprogramowaniem CICa w samochodzie pre-LCI.

Weź pod uwagę, że CIC ma już ekran o wysokiej rozdzielczości. Poza tym osobiście jak szukałem samochodu to te z dokładanymi navi (nie BMW)/kombajnami multimedialnymi traktowałem jako bez - idrive to jednak coś więcej.

Opublikowano

W tym nierginalnym będzie ci niewygonie cokolwiek zobaczyć, bo jest nisko. Natomiast koszt Navi proff będzie ogromny, nawet bym rzekł, żeby sprzedać to auto i kupić z navi proff.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
W tym nierginalnym będzie ci niewygonie cokolwiek zobaczyć, bo jest nisko. Natomiast koszt Navi proff będzie ogromny, nawet bym rzekł, żeby sprzedać to auto i kupić z navi proff.

zgadzam się w 100% tego Pionieer'a nie będzie wygodnie oglądać (mnie nawet denerwuje w aucie bez navi nisko umieszczony panel od klimy - niewygodny w obsłudze i gorzej widoczny) więc taki zestaw jak dla mnie nie będzie spełniał swojej funkcji, a koszty montażu oryginalnej navi mijają się z celem - lepiej kupić nowe auto.

Jeżeli chcesz mieć lepszy dźwięk i parę funkcji więcej to może radio professional i zestaw Alpine?

Opublikowano
dokładana nawka z "zwykłym aucie" to bardzo fajne rozwiązanie bo często jest bardzo multimedialna, bluetooth. telefon, możliwość ogladania filmów itd ale jest to dobre rozwiązanie jesli auto ma zwykły komputer np między zegarami, zwykłe radio na 2 DIN i przede wszystkim w rozsądnym miejscu, gdzieś u góry pod szyba. Jedyny minus takiego rozwiązanie to większe ryzyko kradzieży. Ale w przypadku E90 umiejscowienie ten nawki na samym dole to jak dla mnie pomyłka, korzystanie z tego a zwłąszcza z nawki będzie bardzo niewygodne. Jeżdziłem troche Audi A4 B7 z nawigacją MMI umiejscowiona na wysokości naszego panelu klimatyzacji i z wygoda korzystania było juz średnio, zbyt nisko trzeba było spuszczać wzrok z drogi jeśli chciało się zerknąć na nawigację..

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Dokładaj ori CCC/CIC. Sprawa nie jest trudna pod warunkiem że będziesz robił to u ogarniętych ludzi. Wszystkie plastiki etc. kup nowe, kosztują tyle co stare na szrotach :mad2: Jedynie deskę rozdzielczą oraz zestaw CCC/CIC musisz dorwać gdzieś w dobrej cenie w ładnym stanie :D

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Jak chcieć wszystko nowe to wyjdzie ponad 10k.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jak chcieć wszystko nowe to wyjdzie ponad 10k.

Pzdr

to nie majtki, żeby nowe trzeba było kupowac

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Dzieki za wasze wypowiedzi.

Chyba na razie se odpuszcze :-)

Ale bede szukal ze czesciami na eBay moze bede mial szczescie i cos sie trafi po okazji

Dla mnie to nie bylo "must have" przesiadlem sie z najprostszej Astry. I cena byla bardzo dobra, kazdy by wziol za to Auto z prawie nowym Silnikiem :mrgreen:

PS:

Mozecie mi jakies dobre Forum polecic na Ediabas/INPA/NCS ?

Bo mam teraz kable i duzo sie juz naczytalem, musze kupic jakis starszy Laptop, bo glupieje mi na moim 64bit ^^