Skocz do zawartości

320d klucz - Zamyka, ale nie otwiera samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, dotychczas mój kluczyk działał świetnie, dziś po pracy podchodzę do samochodu i nie mogę otworzyć z pilota, otworzyłem kluczykiem w zamku, potem zamknąłem z pilota. Do teraz otwierania zamka z pilota nie działa, a otwieranie bagażnika i zamykanie działa bez problemu. Co może byc przyczyną?

Opublikowano
witam miałem taki problem chwile temu musiałeś uderzyć pilotem albo mógł ci wypaść i obluzowała się kieszeń od bateryjki lub ukruszył się jakiś tranzystorek na płycie u mnie właśnie to było przyczyna.Ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna bo jak obluzuje się kieszeń to nie działa wcale. Znajdź kogoś kto naprawia piloty i ci to zrobi o ile chcesz mieć rozcięty pilot
Opublikowano
Nie chciałbym mięc rozciętego piolota;/ mam jeszcze jeden kluczyk, ale on w ogole nie działa, trzeba go jakoś zakodować, wie ktoś jak to zrobić??
Opublikowano
Prawdopodobnie przekaźniki od centralnego masz do wymiany. W dziale ,,Zrób to sam" jest gotowa receptura odnośnie wymiany lub czyszczenia przekaźników oraz kodowania pilota. Jeżeli nie znajdziesz to się odezwij.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W E46 można zakodować kluczyk samemu wybierając poszczególne przyciski z pilota sam tak robiłem tylko nie pamiętam tej kombinacji poszukam i ci napisze.

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1 (zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

W razie braku reakcji centralnego ryglowania trzeba ponownie przeprowadzić inicjalizacje pilota.

Jeżeli posiadacie inne kluczyki z pilotem (łącznie do 4 szt. do tego auta!!), trzeba je równiez inicjalizować, każdy w ciągu 30 sekund po poprzednim. Nie wolno przy tym poruszyć zamka kierownicy!! "

Opublikowano
W E46 można zakodować kluczyk samemu wybierając poszczególne przyciski z pilota sam tak robiłem tylko nie pamiętam tej kombinacji poszukam i ci napisze.

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1 (zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

W razie braku reakcji centralnego ryglowania trzeba ponownie przeprowadzić inicjalizacje pilota.

Jeżeli posiadacie inne kluczyki z pilotem (łącznie do 4 szt. do tego auta!!), trzeba je równiez inicjalizować, każdy w ciągu 30 sekund po poprzednim. Nie wolno przy tym poruszyć zamka kierownicy!! "

Próbowałem tak juz 100x...ale nie idzie..nie wiem. Może bateria rozladowana;/

Opublikowano
Zaraz zaraz, przecież jeśli otwieranie z pilota bagażnika działa oraz da się zamknąć z pilota drzwi to znaczy że kluczyk jest prawidłowo zakodowany i baterie są sprawne :> A przycisk obok włącznika awaryjnych zachowuje się prawidłowo czy też nie działa?