Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,podjechalem dzisiaj pod sklep,i w szybie zauwazylem ze nieswieca mi sie ringi z prawej strony,niewiem od kiedy bo niedawno o ile pamietam dzialaly,gdy wylaczam swiatla mijania i zostawiam tylko te postojowe ringi,swieca sie po lewej stronie dwa a po prawj tylko kierunkowskaz ale jakos nietak jasnym swiatlem jak podczas wlaczania go przy skrecie,niewiem czy to jest normalne,czy w zastepstwie przepalonych ringow swieci sie postojowo kierunkowskaz? trzy lata jezdze tym autem i tylko zarowki w swiatlach stopu wymienialem,napewno ktos wie cos o tym przypadku moze to calkiem normalne dziekuje za eventualne informacje :duh:
Opublikowano
Witam ja tez tak miałem jak mi sie z prawej strony żarówka od ringów przepaliła to tez się palił kierunek to chyba tak w zamian za pozycje po wymianie zarówki wszystko wraca do normy pzdr
Opublikowano
jak się przepali swiatło postojowe zapala się na stałe kierunkowskaz ze zmiejszoną mocą swiatła... BMW tak ma..... a do ringów hella mozesz kupic zarówki H6W lub H10W i samemu wymienic .. lub kupic ori za 90 zł :)

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
dzieki za pomoc,dzisiaj kupilem zarowke z oprawka,w tutejszym bmw. dziala ale czy jest cos takiego w zamiennikach?jedna zarowka za 285 sek to normalny skandal,wiele czwsci w tym aso jest w cenie podrob z komekon,a nawet trafiaja sie tansze ale zeby takie g.. kosztowalo prawie 300 koron to smiech.pozdrawiam :mad2:
Opublikowano

Kolego w aso te żaróweczki są dostępne jedynie z plastikową oprawką i kosztują krocie (w porównaniu do ceny samej żaróweczki). Ja kupiłem same żarówki na alledrogo (za 3szt. Boscha razem z przesyłką wyszło mnie jakieś 35zł o ile pamięć mnie nie zawodzi, w każdym razie pieniądze tego rzędu). Wystarczy pomajstrować troszkę przy tych oprawkach, tylko delikatnie żeby od razu nie połamać całości :8) (oryginalnie są zgrzewane, problem rozwiązałem u siebie przy użyciu niewielkiego nożyka) i wymienić samą żaróweczkę. Zaoszczędzisz trochę kasy :wink:

pozdro