Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noszę się z zamiarem kupna E60 i natrafiłem ostatnio bo taki dalszy znajomy sprowadził taką i po oględzinach zastanawia mnie kilka rzeczy. Jest to 525D automat

Mianowicie:

-auto posiada jeden kluczyk tylko. Czemu?

-Nie ma przednich klapek tych na chłodnicy

-posiada zwykłe lampy na żarówki H7. E60 miała montowane takie lampy?

-prawdopodobnie miała wymieniany przedni zderzak bo są zaślepki na spryskiwacze w zderzaku. Jest również parktronik przód i działa

-cała jest w oryginale 75-90 grubość lakieru

-przód rozumiem jest ocynkowany bo nie chciał mi miernik nic pokazać. mam elektroniczny nie jakiś długopis:-)

Warta jest zachodu czy odpuścić raczej?

Jutro jeszcze wezmę kluczyk i do serwisu pojadę bo w tej stacji zczytają wszystko tak?

Opublikowano
Noszę się z zamiarem kupna E60 i natrafiłem ostatnio bo taki dalszy znajomy sprowadził taką i po oględzinach zastanawia mnie kilka rzeczy. Jest to 525D automat

Mianowicie:

-auto posiada jeden kluczyk tylko. Czemu?

trudno powiedzieć, może się gdzieś zawieruszyły pozostałe, od razu zorientuj się co na to Twoja potencjalna ubezpieczalnie w kwestii AC

-Nie ma przednich klapek tych na chłodnicy

to już zależy od kraju z jakiego przyjechała, może słoneczna Italia, tam pewnie nie potrzeba dogrzewać? Ostatnio byłem w ES i tam chłopaki nie mają tych żaluzji bo i po co :)

-posiada zwykłe lampy na żarówki H7. E60 miała montowane takie lampy?

miały http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/BMW_E60_front_20080417.jpg

-prawdopodobnie miała wymieniany przedni zderzak bo są zaślepki na spryskiwacze w zderzaku. Jest również parktronik przód i działa

to nie są zaślepki :) z nich wyjeżdżają spryskiwacze, możesz palcem odgiąć klapkę w dół :)

-cała jest w oryginale 75-90 grubość lakieru

-przód rozumiem jest ocynkowany bo nie chciał mi miernik nic pokazać. mam elektroniczny nie jakiś długopis:-)

Warta jest zachodu czy odpuścić raczej?

Jutro jeszcze wezmę kluczyk i do serwisu pojadę bo w tej stacji zczytają wszystko tak?

z kluczyka odczytają co i jak, sprawdź także po nr VIN może mają różne :) (kluczyk i auto hehe) kiedyś handlarz chciał mi wcisnąć inne auto niż to co oglądałem - VIN masz wybity na kielichu pod maską :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano

Jeśli to nie są zaślepki to powinny się wysunąć spryskiwacze jeśli się psiuknie na szyby i światła są włączone tak?

Ale się nie wysunęły.

Niski stan płynu był a może nie działają?

Ale jeśli nie ma xenonu to na zwykłe lampy też kładli w E60 spryskiwacze?

Auto jest z Belgii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli auto ma xenony to za tymi zaślepkami są spryskiwacze a jeśli samochód wyjechał z salonu bez xenonów to są same zaslepki.
Opublikowano
Jeśli to nie są zaślepki to powinny się wysunąć spryskiwacze jeśli się psiuknie na szyby i światła są włączone tak?

Ale się nie wysunęły.

Niski stan płynu był a może nie działają?

tak wysuwają się, ale co kilka psiknięć (co 5? w sumie nie pamiętam, na pewno nie zawsze) oraz jeśli jest wystarczająco dużo płynu (nie wiem ile dokładnie bo nigdy tego nie śledziłem - pewnie ponad rezerwę.. chyba więcej tych czujników nie ma w zbiorniku).

Ale jeśli nie ma xenonu to na zwykłe lampy też kładli w E60 spryskiwacze? Auto jest z Belgii

dobre pytanie, ale jak masz VIN auta to w ASO możesz poprosić o wydruk wyposażenia tego egzemplarza i będziesz wiedział z czym wyjechał z fabryki :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
spryskiwacze są/były jako opcja w lampach zwykłych nie ma żadnych zaślepek albo są albo jest zwykły zderzak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
spryskiwacze są/były jako opcja w lampach zwykłych nie ma żadnych zaślepek albo są albo jest zwykły zderzak

Nie widziałem zderzaka bez wycięć na spryskiwacze, nawet przepatrzyłem allegro i wszystkie e60 ze zwykłymi lampami miały te same zderzaki które mają auta z lampami biksenonowymi.