Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Minimum 1,0-1,1 MPa. Ta wartość obowiązuje w zasadzie we wszystkich silnikach benzynowych BMW z tego czasu.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Robiłem ostatnio przy okazji wymiany oleju pomiar kompresji i wyszło ,że na 2 garach kopres. to ok. 9.5 bara a na dwóch kolejnych ok. 9 bara. Diagnosta twierdzi ,że kompresja jest prawidłowa :doh:
Opublikowano
Posiłkowałem się tym co napisał kolega 130rapid ,a wg.niego wart. min. to: 1,0 - 1,1 Mpa (10-11 bara). Więc jak to jest z tą min. wartością bo już sam nie wiem :doh:
Opublikowano

nie bede poruszal nowego watku wiec wie ktos ile ma byc dla silnika 1,6 m43

bo jutro bedzie auto w servisie i przy okazji powiem zeby zrobili kompresje wkoncu to nie drogie.

Opublikowano
Robiłem ostatnio przy okazji wymiany oleju pomiar kompresji i wyszło ,że na 2 garach kopres. to ok. 9.5 bara a na dwóch kolejnych ok. 9 bara. Diagnosta twierdzi ,że kompresja jest prawidłowa :doh:

jeżeli komprecha mieści się w 1 barze to jest w normie.a z tego co pamietam to ma być koło 10.także niemasz czym się martwić!!

klepało ale przestało!!!