Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było tego mnóstwo na forum wystarczy poszukać :search:

Tak poza tym opisz może trochę dokładniej jakie Bmw posiadasz wg regulaminu bo napis "3.0 disel ładne" to wygląda jak nie powiem co na czym...

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano (edytowane)

5w40 Castrola może być, spełnia on normę LL (longlife)

Ps. model który podałeś zamieść w okienku "Moje Bmw" np E39 530d 99-to tak na przyszłość

Edytowane przez waski87
Opublikowano
U mnie też był lany półsyntetyk przez poprzedniego "doinformowanego" właściciela, zmieniłem na 5w40 i pracuje bez zmian, oleju nie pobiera/spala
Opublikowano
U mnie też był lany półsyntetyk przez poprzedniego "doinformowanego" właściciela, zmieniłem na 5w40 i pracuje bez zmian, oleju nie pobiera/spala

A ile zrobiłeś swoją bejcą kilosów na tym syntetycznym pokarmie 5w40?i jaka to jest firma?

Opublikowano

A ile zrobiłeś swoją bejcą kilosów na tym syntetycznym pokarmie 5w40?

Puki co zrobiłem około 6 tys km i ubytku oleju nie ma

Opublikowano

Ubywa ci oleju, ze nazywasz to pokarmem ?

Podejrzewam, że tak :D

Opublikowano

Ja leje 10w40 , tak jak poprzedni doinformowany właściciel :lol: będę już robił trzecią wymianę i znowu wleję castrola 10w40.

nie kopci, nie ubywa oleju,kątrolka gaśnie natychmiast po odpaleniu nawet w 20st.mrozu i na rozgrzanym silniku.po prostu oby tak dalej.nalatane mam300tkm. i turbo jeszcze ori.Nawet nie myślę o tym żeby przejść na fulsyntetyk ,dopiero jak kupię f10:mrgreen:

Opublikowano
Chce wlac 5w40 dotychczas nie pobiera pokarmu :) Tylko chce skorzystac z innej marki niz castrol i mobil bo to 2 najbardziej podrabiane firmy w polsce ,slyszalem ze ludzie maja problemy z cisnieniem oleju stukami itp bo prawdopodobnie trafili na podrobke,i kto teraz to stwiedzi??jak udowodni??co proponujecie poza castrolem i mobilem.Pytam ludzi ktorzy uzywaja i przejechali juz na tych olejach troche km a nie ze ktos sie wypowie "bo mechanik mowil ze ... jest najlepszy"