Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Smutny dzień dziś nastał, jadąc do Warszawy nie oszczędzałem autka, ale wszystko w granicy rozsądku.

Poza jednym incydentem, wpiałem na ułamek sekundy 2ke przy 140 (ok 7,5k obr )

Po dojeździe na miejsce usłyszałem, że silnik cyka... cykanie jest dość uciążliwe, bo słychać je normalnie ze środka auta...

Olej Mobil1 5W50 ( przejechałem na nim 8000 km ) Wcześniej wszystko było ok. Raz tylko pocykała, po bardzo długim postoju, ale uspokoiło się od razu.

Silnik nie stracił na mocy, wszystko ok poza cykaniem. Auto jeździ jakby było bardzo bardzo zdrowe.

http://images.spritmonitor.de/773563.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Potczas takiego przypadku tłoki muskają zawory. prawdopodobnie któryś z zaworów jest delikatnie podgiety i strzela blokując się wprowadnicy zaworów. Tak czy siak, predzej lub później czapka do zdjęcia. może być tak, że któregoś dnia nie odpali z powodu niskiej kompresji.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
nie chce straszyć,ale właśnie robie auto które mialo podobne objawy z tym że gość przeciągnął autko do ponad 7 tys,wrzucił na luz auto zgaslo jak zapalił to usłyszał cykanie.Po rozebraniu dołu okazało się ze panewki do wymiany a wał do szlifu...
Opublikowano

No to pięknie....

Olej mam w normie. Po zdarzeniu tym musiałem wylecieć i wróce za miesiąc i dopiero wtedy zajmę się autem.

Generalnie opłaca się to naprawiać ? Czy już lepiej szukać M52B28 ?

Pozdr

http://images.spritmonitor.de/773563.png