Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W mojej 330i (ze stanow) dzisiaj padł chyba centralny na dobre. Guzik w kabinie kierowcy nie dziala wogole, samochodu z pilota nie moge otworzyc i tylko z kluczyka otwieraja sie drzwi kierowcy, drzwi pasazera to juz dawno padł zamek i nawet od srodka nie mozna otworzyc, drzwi z tylu wogole nie reaguja caly czas sa otwarte a najgorsze jest to ze nie moge otworzyc wlewu paliwa aby zatankowac i pojechac do mechanika.. i tu mam pare pytan:

1. Jest jakis alternatywny sposób otwarcia wlewu paliwa? Jesli tak to jaki?

2. Czy duzo wychodzi naprawa tego centralnego?

Pomocy!

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o awaryjne otwarcie wlewu to w bagażniku po tej stronie gdzie wlew odsuń tapicerkę i tam powinien być taki zielony plastikowy przewód zakończony takim łebkiem wielkości paznokcia na którym widnieje dystrybutor i jego trzeba pociągnąć, nr 7 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VB33&mospid=48523&btnr=41_1676&hg=41&fg=25
Opublikowano

Witam,

czy sprawdziłeś bezpiecznik odpowiadający za CZ? Poszukaj wątku pod moim nickiem, pisałem o tym dokładnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@guzior2 dzieki wielkie uratowales mi życie! :) Masz u mnie piwko :)

@toker jesli sie okaze ze to bezpiecznik to czy spokojnie taki kupie na stacjach benzynowych?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpieczniki są standardowe, ale rożnej wielkości - gabarytowo. Niektóre serwisy zalecają wymianę z 15A na 20A.