Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie przedstawie objaw :

maszyna na 3,4,5, biegu ponizej 1000-1200 obrotow nie ciągnie redukcja daje efekt i wtedy idzie jak szalona:>czy ta turbodziura to normalne ??? czy turbina do wymiany???

dodam ze zakopci na czarno ale tylko przy naprawde wysokich obrotach wiec mysle ze to normalne :>

jakies sugestie??

Opublikowano
to bylo pytanie a raczej utwierdzenie si ew przekonaniu czy tak ma byc??? :wink:
Opublikowano
tds to prehistoryczny stwór, masz tam zwykłe turbo, bez zmiennej geometri i z niskich obrotów człapie się tylko dlatego że ma 6 gargów
Opublikowano
nie ma byc, tylko musi... jezeli jałowy jest przy 800obr to miałby mieć buta już przy 1000 ? :mrgreen:
Opublikowano
Nie karćmy tak tdsa, bo brat ma opla antarę, która ma 150koni oraz ma więcej nm chociaż jest cięższa ale gorzej się zbiera od dołu niż mój tds a jednakże ma teoretycznie 143hp a praktycznie ma 140hp :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano

Porownanie m30 do m51 troche nie na miejscu:P

Niektórzy maja gorzej - jak ja... mam zwykły TD, a wielkim zamulaczem nie jest - uwierzcie, ze sa slabsze auta :)

Jakby nie bylo macie prawie 30 koni wiecej niz u mnie

Opublikowano
Zgadzam się z przed mówcą ;) Zawsze jak się ma w dobrej kondycji silnik można lekki tuning silnika zrobić, ale nie drogą najtańszą bo efektu to nie da dużego ;P :norty: