Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich mam problem obnosnie swojego auta dopiero zakupionego mianowicie !!

zapalam samochod ruszam nim jade jakes 2 do 3 km jedzie normalnie pozniej spada moc samochod nie chce jechac ?niewiem o co tu chodzi zagladalem do egr nie chodzil rozebralem przeczyscilem i znalazlem zaslepke w wezu wyciaglem i dzialal!!czyscilem tez czujnik znajdujacy sie w kolektorze od strony podszybia!!!! ale nie dalo to zadnego efektu!!bylem u mechanika od bmw niby podpial kompa i pokazalo mu jakis blad na pomopie paliwa? koszt naprawy z regeneracja 1400zl tak mi powiedzial!!!!ja sie na tym zabardzo nie znam ?wydaje mi sie ze jakby to pompa to by caly czas cos sie dzialo a nie z przerwami czy to mozliwe ?czy ktos mial taki przypadek co o tym myslicie ?nadmieniam ze elektrozaworku przy turbinie nie ruszalem !!!!!!

dzisiaj sprobowalem odlaczyc przeplywomierz i wrazenie jakby auto lepiej chodzilo nie mam pojecia o co tu chodzi?????

Edytowane przez Pietrov78
Opublikowano
moze pompy wysokiego cisnienia niema moze cos przekrecilem ! ja zabardzo sie na tym nie znam ale przeciez pompa wtryskowa jest
Opublikowano
Napisałeś cytuję: po odpięciu przepływki lepiej....wniosek nasuwa się sam....Mechanik a nie gość który jak sam napisałeś wyczaił laika i próbuje go zedrzeć z kasy z kompem a nie laptopem z biedronki i czymś ściągniętym z netu. Druga sprawa chodzi ładniej a po jakimś czasie traci moc... a co z katem?? Może poprostu dusisz auto spalinami bo zapchany??
Opublikowano
no i jeszcze regeneracja pompy wraz z robotą 1400pln. ta cena też mi się nie podoba bo kto regeneruje pompe za takie śmieszne pieniądze??? Ja za regeneracje płaciłem 2400 wraz z robotą i nie wydaje mi się aby ktoś robił taniej...
Opublikowano

niewiem z jakim katem? o co chodzi?

zrobilem dzisiaj jakies 20 km i auto chodzi lepiej po odpieciu przeplywomierza

ale przeciez tak nie mozna jezdzic !!!!!!raczej na odpietym przeplywomierzu ?????trzeba zakupic przeplywomierz ktos poleci jaki?i cos tam czytalem ze trzeba go zaadoptowac przez komputer czy cos takiego?

Mysle ze po zakupie przeplywomierza auto zacznie normalnie chodzic ten moj przeplywomierz to nie bosch jakies tylko numery sa na nim 506 0928 40527 niewiem co to za producent zauwazylem ze przeplywka jakas klejona byla!!!!

Opublikowano
jesli przeplywka to tylko oryginal bosha (500 nie twoje), jesli kupisz nowa przeplywke wcale to nie znaczy ze zacznie lepiej jezdzic bo moze masz stary soft. Jak sprawdzic bylo na forum o adaptacji przeplywomierza, potrzebujesz kogos z kablem i programem do diagnozy auta. Jak odczytasz numer to wtedy patrzysz w tabelach ktore na forum tez sa i jesli masz w starej kolumnie to musisz zmienic soft/zrobic adaptacje jak zwał tak zwał. Do tego potrzebujesz kogos z kablem i programem DIS.
szukam
Opublikowano
ale lepiej poszukac kogos blisko moze sie uda z kablem i ci za piwo zrobi. U mnie w czestochowie w serwisie boscha wołaja 200 za to, w warsztacie tylko naprawiajacym beemki 150. Wiec za to kupiłem kabel i jeszcze na piwo zostało.
szukam
Opublikowano (edytowane)

dzisiaj bylem dodatkowo jeszcze go podiac pod kompa wysietlilo mi takie bledy P048 ,P065 cz samo 65 ja juz glupieje :mad2:

jeden ponoc od czujnika cisnienia doladowania w koletkorze ktory sie pewnie pojawil bo go czyscilem i odlczylem no a drugi od pompy jakis blad !

acha ten co podpinal podpial spowrotem przeplywomierz!!! auto niby jedzie ale to nie to :mad2:

teraz raz jedzie ale slabo sie wkreca na obroty dopiero jak zalaczy sie turbina dostaje strzala !!! nieraz wkreca sie na obroty do 3 tys i tak jakby sie nie zalaczala turbina !!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Pietrov78