Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jest taki, że mam do wymiany miske olejowa - BMW E46 320D 150KM. Chcialem zapytac czy ktos z was interesowal sie ile kosztuje taka miska olejowa w serwisie bmw? Po objezdzeniu wiekszosci sklepow z czesciami w czewie niestety bede chyba zmuszony zamowic miske w serwisie bo zamiennikow brak... Zalezy mi troche na czasie i chcialbym w maire szybko wiedziec jaki bedzie tego kosz :P Sa tam jakies miski na allegro i innych stronach, no ale wiadomo jak to jest z tym zamawianiem na necie, a ryzyko jest spore bo taka miska nie kosztuje 50zl. I chcialem jeszcze zapytac czy zamawianie czesci przez mechanika ktory jest tak zwanym autoryzowanym mechanikiem bmw :D bedzie tansze od zamawiania przez serwis? Tak pytam bo jutro planuje pojezdzic w tej sprawie bo auto mam krotko, a poprzedni wlasciciel to nie wiem co on robil z tym samochodem bo miska jest zasmarkana spawami i klejem dosyc mocno. Z gory dzieki za odpowiedz.

Opublikowano
No tak tylko ten temat męczył mnie w godzinach zamknięcia serwisu. Dzisiaj odwiedziłem serwis i nowa miska oryginalna kosztuje 1100zł... Na rynku brak jest jakichkolwiek zamienników bo BMW zastrzega sobie prawo do produkowania niektórych podzespołów między innymi misek olejowych. Jedyna nadzieja to znalezienie dobrej używki. Więc kieruje pytanie czy ma ktoś do opylenia używana miche do BMW E46 320d 150KM :P
Opublikowano
Innej opcji niema niż używka, szkoda kasy na nową, niestety jak widzę allegro coś dzisiaj odmawia posłuszeństwa i nie chcę wyszukiwać.
Opublikowano
Znaczy sie zamowilem uzywana, ktora dla mnie jest "nowa" :P

możesz dać namiary skąd tą miskę kupiłeś i ile za nią dałeś ? też szukam takiej miski i ciężko znaleźć dobrą za przyzwoite pieniądze

Opublikowano
Miske mi zalawil taki gosciu co ma czesci do bmw. Niestety na skladzie nie ma zadnych misek olejowych. Zalatwil mi ja od jeszcze jakiegos innego goscia. Mowil mi ze miska nieklejona i niespawana. Cena to 450zl... I tak duzo jak za uzywke :P Ale mam ta pewnosc ze jest dobra. Jeszcze jej nie mam bo wyslal ja dopiero w paitek wiec w tym tygodniu powinna byc. Chcesz miske do takiego samego modelu co moj? Bo jak pojade po swoja miske to zapytam go czy cos tam ma jeszcze, jak tak to dam Ci wtedy namiary.
  • 3 miesiące temu...