Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam all mam pewien problem pewnie poszła uszczelka pod głowicą bo najpierw miałem problem z odpałką a potem jak ZAKOPCI i woda czarna prysnęła razem z spalinami z wydechu.ale o co mi chodzi:ostatnio wymieniałem olej u nas w renomowanej stacji i jeden młokos nalał mi za dużo oleju,stwierdziłem to po paru dniach jak zauważyłem plamę pod furą.poszedł symering od miarki oleju,potem zauważyłem że autko sie poci,olej wypompowałem do normalnego stanu .a dziś odpalam i [BAD] czarny dym i czarna woda.interesuje mnie czy zadyży stan oleju mógł być powodem rozpiepszenia uszczelki pod głowicą pliss o kometarze.pozdro siemka

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
duży stan oleju raczej nie wpłyną na uszkodzenie uszczelki. a może ten duży stan oleju jest wynikiem przedostania się płynu do oleju ,a nie winą gościa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za duży poziom oleju może jedynie skutkować rozczelnieniem simeringów, ale to jak ktoś do tego poziomu doleje. Ale jak by ktoś tak wysoko nalal oleju to na 100 procent nie przekręcisz silnikiem bo korby walną o lustro oleju. Na stan uszczelki głowicy nie ma żadnego wpływu. A to przymiarce oleju to jak najbardziej. Prawdobodobnie awaria uszczelki nie ma związku z dużo ulością oleju. Może co najwyżej jak w tym superserwisie zalali świezym olejem to na placuku go odpowiednio sprawdzili.
Opublikowano

Pierwsza sprawa:czy ubywa ci płynu chłodniczego?bo uszkodzenie uszczelki pod głowicą to zwykle efekt przegrzania silnika,wypalenia uszczelki(na pewno nie za dużego stanu oleju).Czarny dym to raczej problem z układem zasilania(pompa wtryskowa,wtryskiwacze itp),a woda w wydechu....ja ostatnio jak przegazowałem auto na parkingu to wypluł wodę na dwa metry jak z węża strażackiego.

Na marginesie miarka oleju nie ma simeringu.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
dzieki za opinie to ze ten symmering i male wycieki na misce to jestem pewien ale tak mysliałem ze uszczelki to raczej by m i nie wywaliło jeszce raz dZieki ale wiem za do tego serwisu juz nie pojade .
Opublikowano
wody ubyło,a symmering jest nie na mjarce tylko na tej rurce co w niego wchodzi miarka a rurka wchodi do miski olejowej i tam był wyciek.a jeszce jedno nigdy auta nie przegrzałem temp.nigdy nieprzekroczyło połowy skali
Opublikowano
dzieki za opinie to ze ten symmering i male wycieki na misce to jestem pewien ale tak mysliałem ze uszczelki to raczej by m i nie wywaliło jeszce raz dZieki ale wiem za do tego serwisu juz nie pojade .

Dodaj ten serwis do nie polecanych na forum ( viewforum.php?f=10 ) żeby się ktoś inny nie naciął i nie miał później problemów :)

Pozdrawiam

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )