Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanow bmw.

Ostatnio walcze z moim e38 z silnikiemm62b35 bez vanos i nie moge sobie z tym poradzic. Cuc jak silnikiem troche telepie nie pracuje rowno. Po podlaczeniu pod inpe wychodza bledywypadaniezaplonow na cylindrze 1 i 5 . w inpa jest cos takiego jak smothness i tam wlasnie na tych cylindrach jest kiepsko wartosci sa wysokie. zamienialem cewki jak i swiece miejscami by sprawdzic czy moze to wina cewki badz swiecy i nic dalej to samo. Auto jak jeszcze nie osiagnie temperatury pracy jedzie normalnie przyspiesza itp jak juz sie zagrzeje masakra czuc wypadanie zaplonow przepaly w tlumiku brak mocy nie chce za bardo sie rozpedzic ogolem nie da sie jechac. Nie wiem co dalej sprawdzic. Wiem ze sondy zle pracuja (mam juz do podmiany) tylko nie sadze by sondy mialy na to taki wplyw zeby nie dalo sie jechac autem i zla praca byla by na kazdym cylindrze. Jutro sprawdze jeszcze kable jakie ida do cewki bo moze tam jest problem nie dosiera napiecie na cewke.

Opublikowano
Dzis zdziwila mnie jedna sprawa. Jak silnik nie ma jeszcze tempreratury roboczej I odepne przeplywke przy odpalaniu zaplai i gasnie i tak ciagle a jak jest juz rozgrzqany to odpala bez przeplywki. Tka samo jak na zimnym wypne przeplywke gasnie a jak wy[ne na rozgrzanym nie gasnie tylko lekko sie zalknie i dalej chodzi
Opublikowano
katalizator juz dawno wyciety byly wstawione zamienniki jakies male no name, wstawione sa tlumiki rozprezne przelotowe
Opublikowano
Dzis sprawdzone cisnienie na cylindrach gloowica lewa od 10 do 10.3 na cylindrach glowica prawa od 10.4 do 10.7
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego, cylindry 1 i 5 są to pierwsze dwa (lawy i prawy) z przodu auta (blisko wiatraka). Być może masz walniętą uszczelkę od kolektora?
Opublikowano
podaj wartości sond lambda, na zimnym i na gorącym silniku.

Pozdrawiam

Wiktor

Opublikowano
Ciśnienie sprężania masz bardzo kiepskie,silnik musi mieć ogromny przebieg (tylko nie pisz,że na liczniku masz 200 tys km),powinno oscylować w m60/m62 na poziomie 14 bar.
Nur bmw e32
Opublikowano
raz sondy musisz wymienic bez tego bedzie chodzic jak dziwka w m60 po odpieciu i reset. com jezdzi a m62 nie...pierscienie masz walniete