Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mialem taki problem ze zaswiecily mi sie kontrolka od airbagu i pasow, poniewaz nie zdarzylo sie to pierwszy raz tylko trzeci, zawsze bylem z tym problemem w aso - podlaczenie pod komputer - okazywalo sie dwa razy, ze to klema pirotechniczna, nie laczyla jedna kostka, poprawiali ja(wypiecie i wpiecie) kasowali blad i wszystko bylo ok...

pan w serwisie doradzil zeby odpiac akumulator next time, zostawic na dluzej i problem zniknie.

tak wiec odlaczylem na noc, podlaczylem i mam duzo wiekszy problem bo kontrolka oczywiscie swieci sie dalej, ale samochod nie chce zapalic - kreci, ale nie zapala, nigdy wczesniej nie mial problemow z rozruchem...

moze ktos pomorze, jesli byl podobny temat prosze o linka, nie znalazlem...

samochod to 120d z 2005r.

Opublikowano
podaj co było powodem. na forum nie szukamy tylko pomocy ale i też pomagamy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

jak zdejmowalem kleme (ta pirotechniczna), odlaczylem jedna wtyczke (z prawej strony dwa grube czerwone przewody), ktorej pozniej nie podlaczylem... moja wina. :mad2: :duh:

dziwne bo silnik krecil, a nie zapalal, wyglada na to ze ta wtyczka jest od pompy paliwa(chyba), bo wszystko w samochodzie dzialalo od strony elektryki.

mysle ze to ciekawa informacja - bo nigdy bym tam nie szukal jakby byly podobne objawy

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

witam serdecznie szukam pomocy i porady/// dziś wyjechałem swoją 1 rok produkcji 2008 silnik 120i ZAJECHAŁEM pod centrum handlowe Auchan moje auto nagle zgasło i wogóle nie chciało zapalić zepchnołem je na bok bo akurat było wolne miejsce na parkingu.

auto kręci ale nie ma zamiaru zapalić niewiem co jest grane czeka mnie laweta ale problem sam się nie rozwiąże ////proszę o poradę //// Fakt auto sprowadziłem z niemiec lekko pyknięte klema pirotechniczna była wystrzelona ale mój lakiernik podczas składania coś tam naprawił i było git przez 4 miesiące aż do dziś///

kręci kręci i nie zapala.../

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam serdecznie szukam pomocy i porady/// dziś wyjechałem swoją 1 rok produkcji 2008 silnik 120i ZAJECHAŁEM pod centrum handlowe Auchan moje auto nagle zgasło i wogóle nie chciało zapalić zepchnołem je na bok bo akurat było wolne miejsce na parkingu.

auto kręci ale nie ma zamiaru zapalić niewiem co jest grane czeka mnie laweta ale problem sam się nie rozwiąże ////proszę o poradę //// Fakt auto sprowadziłem z niemiec lekko pyknięte klema pirotechniczna była wystrzelona ale mój lakiernik podczas składania coś tam naprawił i było git przez 4 miesiące aż do dziś///

Wniosek jest prosty znów do lakiernika po pomoc - skoro raz zrobił to i teraz da radę, a na poważnie zrób diagnozę komputerową. Powodów może być bardzo dużo i nikt poważny bez odczytu z komputera nic Ci nie powie.

Opublikowano

Jeżeli kręci a nie zapala to nie klema nie powinna być przyczyną, bo prąd jest. Nie ma paliwa, a tutaj... jest "kilka" możliwości. Nikt zdalnie nie jest tego w stanie sprawdzić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli kręci a nie zapala to nie klema nie powinna być przyczyną, bo prąd jest. Nie ma paliwa, a tutaj... jest "kilka" możliwości. Nikt zdalnie nie jest tego w stanie sprawdzić.

Kolego MichalR zalecam przeczytanie całego wątku, bo autor głównego tematu miał właśnie taki problem i przyczyna była w klemie, a właściwie w braku połączenia jednego z kabli.

Opublikowano

witam ponownie sprawa mojej 1 wygląda następująco auto z holowałem jeszcze w sobotę na parking a następnie zabrałem się sam do kombinowania DLACZEGO kręci kręci a nie zapala benzynki jest 3/4 baczka.

postanowiłem rozłaczyć akumulator aby komputer ześwirował,auto postało bez prądu dobrą godzinkę/// podłączyłem akumulator i nastąpiła REAKTYWACJA auto zapaliło jakby nic się nie stało zrobiłem kilka kołek wokół swojej pracy tam gdzie pracuję i GIT. udałem się do pobliskiego sklepu na zakupy gdy wróciłem zapakowałem się odpaliłem popracował 15 sekund po czym zgasł wyskoczył komunikat coś takiego system auto start/stop dezactivated i coś tam jeszcze.wiec swoją 1 i obfite zakupy musiałem przytachać na holu ponownie na parking .Auto postało 1 dobę z podłączonym akumulatorem.Gdy dziś podstawiłem lawetę aby ją załadować i zawieść do mechanika autko odżyło i mogłem ją wjechać/bez wpychania u mechanika autko również zapaliło po czym ładnie zjechało z lawety i/ ? resztę drogi trzeba było ją pchać/

jestem ciekaw cóż takiego mogło jej zaszkodzić czekam na weryfikację komputerową oraz mechaniczną///

Może macie jakieś pomysły/?

Opublikowano

już wszystko jasne moje auto które kręciło kręciło a nie chciało zapalic wróciło do sprawności technicznej/ otóż usterka była następująca oczywiście diagnoza komputerowa nic nie pokazała więc mój mechanik metodą prób i błedów zaczął sprawdzac poczynając od zbiornika paliwa przepływ paliwa i okazało sie że zatarła się pompa paliwa która siedzi w jednej z komór zbiornika koszt nowej cena serwisowa 1150zł ja znalazłem na allegro wyjęta używke za 300 zł koszt wymiany z diagnostyką komputerowa 190 zł/

Proszę uważać na benzynkę z nizszej półki ( mam na myśli zza wschodniej granicy).