Skocz do zawartości

wymiana drzwi ale czy kolor będzie ten sam? (czarny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich... musze wymienić drzwi od kierowcy tylko problem jest taki że ja mam Cosmosschwarz Metallic. Gość który sprzedaje drzwi ma Diamantschwarz Metallic. Chciał bym żeby kolor pasował prawie idealnie.

W netcie Cosmosschwarz Metallic nie ma numeru ale Diamantschwarz metallic ma numer 181. Moje to 96 sedan(cosmo) a te inne autko to było 93 sedan(diamant).

Czy jeden kolor zastąpił drugi? Czy te kolory są prawie nie do odróżnienia?

Szukałem wszędzie ale nie znalazłem odpowiedz na konkretnie te pytanie. Dziękuje i Pozdrawiam,

Opublikowano
A i rocznik ma wplyw na odcien. Moze lepiej pomalowac?

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Jeszcze jedne pytanie...na alegro kilka osób pisze że ma drwi, błotniki, maski do e36 od 90-95 roku. Czy są jakieś różnice między błotnikiem i drzwiami między 90-95 i 96-98? Szukam do 96 roku i niechciał bym kupić coś co nie pasuje. ,Dzięki
Opublikowano

Słuchaj, pracowałem kiedyś w komputerowej mieszalni lakierów.

Każda mieszalnia ma własny gotowy bank kolorów dla każdego rocznika i dla każdej istniejącej marki, to sa specjalne receptury które pozwalają na dokładne (identyczne) odwzorowanie koloru lakieru samochodu. Wystarczy podać markę, typ i rocznik.

Co do ilości to możesz zamówić i 50 ml za 20 PLN i całą puszkę - jak chcesz. nie sądzę żebyś tak idealnie dopasował, może poprostu lepiej pomalować ?

Na poczatku bedzie się różnił odcień ale po oksydacji składników znajdujących się w lakierze nie będzie znać.

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.