Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .chciałbym się dowiedzieć czy można założyć BL,do 530d jeśli tak to proszę o podpowiedz jaki i jak go podłączyć .

pozdrawiam.

Opublikowano
Jeśli nie będzie działać to nie ma sensu zakładać,a czemu nie będzie działać nie wiem,domyślam się że ma to jakiś związek z zaworem EGR
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W diesel'u nie ma przepustnicy więc zawór upustowy nie ma sensu zastosowania.
Opublikowano
Jeśli nie będzie działać to nie ma sensu zakładać,a czemu nie będzie działać nie wiem,domyślam się że ma to jakiś związek z zaworem EGR

Przed próbą jakiejkolwiek ingerencji zalecam zapoznać się z zasadą działania poszczególnych elementów by zrozumieć po co są i czy jakakolwiek ingerencja ma sens.

Opublikowano
z tego co wiem to zawor spustowy mozna zalozyc do kazdego silnika wyposazonego w turbine, a z tego co slyszalem to ten upust powietrza w dieslu brzmi podobnie jak w starym autosanie, blow off nadaje sie najlepiej do silnikow benzynowych czasami az milo posluchac
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH