Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poszukaj w archiwum, było sporo postów na ten temat.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez miałem taki dylemat jakiś czas temu:) zakupiłem Castrola EDGE 0W40, ale powiedziałem Sobie ze nast razem jak bede wymieniałe olej to zaryzykuje i kupie tego BMW - podobno to jest to samo co Castrol.
Opublikowano
Tez miałem taki dylemat jakiś czas temu:) zakupiłem Castrola EDGE 0W40, ale powiedziałem Sobie ze nast razem jak bede wymieniałe olej to zaryzykuje i kupie tego BMW - podobno to jest to samo co Castrol.

no raczej ze to jest to samo tylko naklejka.. Ja nie wiem na Castrolu glosno gada CR... Kumpel ma w A4 wlanego motula jest duuuuzo ciszej. Ojciec ma w A4 wlanego Motula do PD i ciszej niz na Castrolu ...

BMW trzyma z Castrolem ale ja z olei to widze tylko Motula albo Moly .

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jak uważacie nadaję się ten olej czy ktoś miał już go.

Jest to ori czy fałsz?

http://moto.allegro.pl/oryginalny-olej-bmw-quality-longlife-04-0w40-1l-i1678876652.html

Kiedyś kupiłem tego typu olej. Kolor, zapach niby taki sam jak Castrol Edge 0w40. Zrobiłem na nim ok. 5 tyś km bo potem auto sprzedałem ale wszytko było w porządku.

Zastanawia mnie tylko dlaczego oryginalny olej BMW jest tańszy niż oryginalny Castrol Edge lub RS formula 0w40 ?

Kupowałem już kilka razy od tego użytkownika na Allegro i faktycznie oleje wysyła z Niemiec. Ostatnio brałem Castrola Formula RS 0w40 zamiast tego BMW 0w40.

Żadnej różnicy nie zauważyłem…