Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak myslicie czy oplaca sie przesiasc z e34 na e36. W sumie to najcenniejsze informacje byly by od osob ktore mialy obydwa auta.

Jaki sa koszty utrzymania czesci itd.

Opublikowano

Stracisz na komforcie i wedlug mnie na wygladzie... a co zyskasz to nie wiem... moze tanszą eksploatacje, a moze nie...

Uwazam, ze e36 to najbrzydsze BMW jakie firma wypusciala w calej swojej historii, dodatkowo od tego modelu zaczelo sie przyklejenie łatki uzytkownika - dresa, w sumie potwierdza sie to na ulicy

Ponadto jedyny model BMW, ktorego nie lubie i mam zle skojazenia.

Oczywiscie to moja subiektywna opinia :D jak chcesz 3 to e30, a jak masz kase e46 :)

Opublikowano

Swego czasu miałem (na spółkę z bratem) kilka modeli BMW - po kolei było e36 325, e34 520i 24V, e36 316, e30 318, e36 318.

A teraz ja mam e34 520i 24V, a brat e34 525i 24V (każdy indywidualnie :) ). I choć rzeczywiście części do e36 były tańsze!!!! Ale moim zdaniem nie na tyle, aby rekompensować mniejszy komfort i zdecydowanie gorsze wykonanie wnętrza (mocno gorsze wykonanie).

PS. nie jestem i nigdy nie byłem dresem - od około 17 lat słucham tego samego (raczej nie kojarzonego z dresami) - metalu!!!!

Opublikowano

Witam,

mam E34 w sedanie, miałem e36 w qpe.

Po przesiadce z e34 do e36 będziesz żałować, "3" niby to jest bardziej sportowa ale komfortu w niej jest duuuużo mniej niż w "5". E34 to już limuzyna, natomiast E36 to po prostu samochód :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Własnie o takie wypowiedzi mi chodzilo

Wielkie dzieki!!

Pytanie w jaki silnik celujesz. E36 328i albo 323i da duzo przyjemnosci z jazdy... dużo wiecej niz 518i czy 520i.

Fakt ze na komforcie nieco stracisz. Czy e36 to tylko zwykłe samochody... wg mnie NIE !!! Są nie do porownania z innymi autami tej klasy innych marek - BMW e36 wyprzedza je w precyzji prowadzenia, mocy silników, wykonaniu wnętrza. Tylny napęd daje mnostwo przyjemnosci i swietne prowadzenie czego nie maja auta innych marek.

Zależy ile masz kasy do wydania... za 10 tys zl znajdziesz sobie ładne e36 323i albo 328i w M-pakiecie. Nikt mi nie powie ze to auto na ladnych felgach, z dobrze utrzymanym lakierem jest brzydkie. Osiągów tez wstydzic sie nie musi.

E36 M3 też złe nie jest... a to też e36 w koncu.

Sam jako jedna z opcji rozwazam przesiadke z e46 do e36 M3 !!!

Wg mnie e34 to bardzo dobre auta, ale coraz ciężej o dobry egzemplarz, powoli staja sie oldtimerami.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...