Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trochę Cię nierozumiem, silnik 177PS można spokojnie chipować na około 205-210PS a 184PS na około 215-220PS.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Trochę Cię nierozumiem, silnik 177PS można spokojnie chipować na około 205-210PS a 184PS na około 215-220PS.

Chodzi mi o to, ze jeden z forumowiczow, ktory domniemam chipuje napisal mi , ze te silniki sa takie same (identyczne konstrukcyjnie). To skoro tak mysli i zapusci jakies wirusy z jednostki 177 moze cos sie stac zlego z nowym 184 konnym. Nie znam sie na tym. Takze gdzies wyczytalem, ze 184km maja jeszcze jakies podobno dodatkowe zabezpieczenia przed "podkrecaniem".. Troche szkoda by bylo zwalic nowy silniczek w tak glupi sposob ..

Poza tym skad wiesz, ze 184km da sie podciagnac do 220? Mam nadzieje ze nie z tego forum :mrgreen:

http://fm.robsonic.org/robsonic/320d/moja.jpg
  • Zarejestrowani
Opublikowano

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

kolego Oxygene123 trakotowałem Cie jako osobę, która jest ciekawa i chce się czegoś dowiedzieć :cool2: na chwilę obecną wnioskuję, że "zupełenie" nie wiesz o co chodzi a próbujesz coś "mądrego" przekazać...

udanej i bezawaryjnej jazdy ale nie mieszaj bo przez "przypadek" możesz zaszkodzić a nie pomóc...

... na temat różnic 163/177/184 było już kilka postów :search: :search: :search:

dodatkowo jak jesteś "poważnie" zaintresowany to różnice znjadziesz w innym miejscu niż na forum ...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
kolego Oxygene123 trakotowałem Cie jako osobę, która jest ciekawa i chce się czegoś dowiedzieć :cool2: na chwilę obecną wnioskuję, że "zupełenie" nie wiesz o co chodzi a próbujesz coś "mądrego" przekazać...

udanej i bezawaryjnej jazdy ale nie mieszaj bo przez "przypadek" możesz zaszkodzić a nie pomóc...

... na temat różnic 163/177/184 było już kilka postów :search: :search: :search:

dodatkowo jak jesteś "poważnie" zaintresowany to różnice znjadziesz w innym miejscu niż na forum ...

pozdr.

Dlaczego sie tak napinasz? :nienie: Zawsze duzo piszesz i czytam z mila checia Twoje wypowiedzi, ale czasem widocznie nie weryfikujesz swojej wiedzy do konca i robi mi sie metlik w glowie. :roll: Ja naprawde jestem laikiem w motoryzacji, a przyznaje, ze chodzilo mi po glowie zchipowanie mojej BMW czytajac ten watek:

viewtopic.php?f=70&t=130083

Z reszta bede w Wawie za miesiac, a do Krakowa mam caly dzien jazdy z Olsztyna..

Mysle jak elektronik a nie jak mechanik. W elektronice liczy sie wysoka precyzja, w mechanice jak widze nie za bardzo..

LOOZ

Opublikowano
Widzę, że kolega oxygene113 narzeka na niedostatek mocy. Jednak przydało by się 3.0 :lol: Chyba specjaliści z salonu źle doradzili.

dobre :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Poscigamy sie? Gwarantuje wachanie dymku...za mna :twisted:

Proponuje aby admin wyrzucił tego dzieciaka z forum... w którym wątku nie napisze robi się bałagan...

Opublikowano
Poscigamy sie? Gwarantuje wachanie dymku...za mna :twisted:

To już masz problemy z silnikiem, że ci kopci :shock: Może to wina tego angielskiego paliwa często u WAS pada i jest rozwodnione :lol:

Opublikowano (edytowane)

Proponuje aby admin wyrzucił tego dzieciaka z forum... w którym wątku nie napisze robi się bałagan...

Zbytnio obiektywizmem nie tryskasz (chyba czytac nie umiesz, ja tego nie zaczalem) i kogo nazywasz dzieciakiem?

Mysle, ze wlasciciel forum niezle zarobi na reklamach :o . W wyszukiwarce w google coraz wyzej dzieki naszym "wypocinom"..

Edytowane przez oxygene113
Opublikowano

trochę nie w temacie ale musiałem

- z tego co zauważyłem wszędzie gdzie pojawia się oxygene113 robi się mega bałagan a wątek gubi się już po kilku postach...

- używam tego forum po to żeby mieć większą wiedzę na temat mojego auta (może nie jest warte "ćwierć miliona" ale też kosztowało parę groszy...)

- staram się nie zaśmiecać tematów bo wtedy wyszukanie konkretnej informacji staję utrudnione a Ty oxygene113 robisz to notorycznie

- i nie mów że tak nie jest tylko przeczytaj każdy temat w którym zabrałeś "głos" i popatrz się obiektywnie na to co napisałeś (nie chodzi mi o Twoje zdanie bo każdy jakieś ma ale Ty obrażasz ludzi i tyle)

przepraszam za offtop

Opublikowano (edytowane)
trochę nie w temacie ale musiałem

- z tego co zauważyłem wszędzie gdzie pojawia się oxygene113 robi się mega bałagan a wątek gubi się już po kilku postach...

- używam tego forum po to żeby mieć większą wiedzę na temat mojego auta (może nie jest warte "ćwierć miliona" ale też kosztowało parę groszy...)

- staram się nie zaśmiecać tematów bo wtedy wyszukanie konkretnej informacji staję utrudnione a Ty oxygene113 robisz to notorycznie

- i nie mów że tak nie jest tylko przeczytaj każdy temat w którym zabrałeś "głos" i popatrz się obiektywnie na to co napisałeś (nie chodzi mi o Twoje zdanie bo każdy jakieś ma ale Ty obrażasz ludzi i tyle)

przepraszam za offtop

Pokaz gdzie kogos obrazilem jako pierwszy i wogole obrazilem nazywajac po imeniu?.. Ja tez pobobnie jak Ty szukam odpowiedzi na swoje pytania, ale wystarczylo sie troszke pochwalic i ludzie zaczynaja rzucac miesem a jak juz sie dowiedzieli, ze zza granicy to juz wogole kicz.. Trzeba sie :duh: albo :mad2:

Smutna jest ta polska mentalnosc.. Na zagranicznych forach jest wogole inna kulturka, zarowno jak na UK tak i na US..

Cieszie sie ze swojego samochodu tak ja Ty ze swojego.. W odroznieniu od innych nikomu nie ublizam z powodu auta.. A to ze robi sie balagan nie zalezy tylko od jednej osoby.. Prosze spojrzec obiektywnie, a nie stronniczo..

Zycze milego popoludnia wsystkim miej i bardziej OFFtopionym..

Edytowane przez oxygene113
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oxygene113

Widocznie problem w tym, że masz specyficzny ton i sposób wypowiedzi, który drażni i wywołuje takie a nie inne reakcje większości chłopaków na forum...

Opublikowano

pozdr.

Dlaczego sie tak napinasz? :nienie: Zawsze duzo piszesz i czytam z mila checia Twoje wypowiedzi, ale czasem widocznie nie weryfikujesz swojej wiedzy do konca i robi mi sie metlik w glowie. :roll: Ja naprawde jestem laikiem w motoryzacji, a przyznaje, ze chodzilo mi po glowie zchipowanie mojej BMW czytajac ten watek:

viewtopic.php?f=70&t=130083

Z reszta bede w Wawie za miesiac, a do Krakowa mam caly dzien jazdy z Olsztyna..

Mysle jak elektronik a nie jak mechanik. W elektronice liczy sie wysoka precyzja, w mechanice jak widze nie za bardzo..

LOOZ

Twoje wypowiedzi ... dla mnie mega lipa :mad2:

mam prośbę jako do osoby precyzyjnej :cool2: , która wypowiada się w wszystkich seriach i ma konkretne auto :cool2: z konkretnym silnikiem :cool2:

rozwiń myśl: jak zmiana turba w październiku 2010 zmieniła Twoje auto w stosunku do auta z września 2010 z starym turbo :?:

jakie są parametry turbiny :?:

jakie są inne zmiany w silniku (jeżeli uwzględniamy, że turbosprężarka to silnik a nie osprzęt) i co powodują :?:

no i jak "chip" z auta z 177KM można wgrać do auta z 184KM :?: to najbardzej mnie interesuje bo podobno program z 177 wgrany do 184 psuje "inne bajerki"....jakie bajerki :?: :?:

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Az sie dziwie Tobie (mojemu autorytetowi, chyba bedzie niedlugo "bylemu autorytetowi") ze bawi sie w takie rzeczy... Kolego Wyloozoj!! ... Jestem elektronikiem a nie mechanikiem...

Podam przyklad..

Nie wiem czy wiesz, ale kazdy aparat cyfrowy ma procesorek w ktorym sa zapisane ustawienia mechaniki.. I teraz sprobuj przelutowac lub "przeprogramowac" procesorek wgrywajac ustawienia z innego aparatu.. Wiesz jaki bedzie efekt?

Opublikowano

nie mam pojęcia i m.in. dlatego nie zabieram "głosu" na tego typu forum...

jakbym napisał jakąś "głupotę" to może zrobiłbym nią krzywdę innej osobie, która myślała :roll: : "...napisał to wie..."

nie sugeruję Ci nie zadawania pytań ale nie udzielanie/sugerowanie odpowiedzi w postach, o których nie masz większego pojęcia, masz naprawdę ładne auto :cool2: fajnie, że zapracowałeś na nie, garatuluję :cool2: znaczy, że jesteś "fachowcem" a tego typu wypowiedzi po prostu nie pasują

udanego pobytu w RP :cool2:

było:

Opublikowano
nie mam pojęcia i m.in. dlatego nie zabieram "głosu" na tego typu forum...

jakbym napisał jakąś "głupotę" to może zrobiłbym nią krzywdę innej osobie, która myślała :roll: : "...napisał to wie..."

nie sugeruję Ci nie zadawania pytań ale nie udzielanie/sugerowanie odpowiedzi w postach, o których nie masz większego pojęcia, masz naprawdę ładne auto :cool2: fajnie, że zapracowałeś na nie, garatuluję :cool2: znaczy, że jesteś "fachowcem" a tego typu wypowiedzi po prostu nie pasują

udanego pobytu w RP :cool2:

NO.. :mrgreen:

A juz mialem kolejne pytanie przygotowane o czestotliwosci porownawczej z obu generatorow VCO colpitsa i kwarcowego w syntezach PLL wykorzystywanych niemal powszechnie w kazdym urzadzeniu nadawczym... :D

Pozdrawiam..

PS.Oj przyda mi sie odpoczynek przyda..

THX