Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie, chciałbym zasięgnąć informacji na temat spalania 3l diesla w automacie, ile wam pali realnie, bo nie wiem czy coś mam uszkodzone bo spalanie na komputerze w trybie miejskim 10.4l a pali litr więcej, czy to tylko komputer oszukuje ? :)

Pozdrawiam

http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
Opublikowano (edytowane)
7,5-8 l / 100 km w zależności od pory roku , silnik 235 KM , miasto/trasa 30/70. Wskazania komputera zgadzają się dokładnie z realnym spalaniem . Edytowane przez Wika
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Na trasie typu autostrada jadąc zgodnie z przepisami w okolicach 6,5 - 7l, na trasie zwykłej ponad 7, w mieście od 9-12l w zależności od umiejętności. Staram się nie cisnąć bez sensu i często jeździć na tempomacie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mnie 218 konny w trasie palił 9-10 litrów a w Warszawie w typowej jeździe miejskiej w korkach od 12 do 13.
Opublikowano
Mnie 218 konny w trasie palił 9-10 litrów a w Warszawie w typowej jeździe miejskiej w korkach od 12 do 13.

Albo trasa była średnio 200km/h albo za dużo Ci jarał... 9-10l nigdy mi się nie udało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

komputer ma prawo oszukiwać i można go nawet kalibrować , nie wiem jak w e60 ale generalnie tak jest :)

ja smigam 320d spalanie według komputera na trasie 5.6litra według dystrybutora 7 generalnie zawsze spala mi więcej o 20% np w mieście 6.8 a na stacji 8.5

generalnie od kasowania licznika przez pierwsze kilka dni mocno zawyża a przed tankowaniem zaniża spalanie . jak wyjezdzam ze stacji pokazuje 39.5 przed tankowaniem wskazuje 6.8 a według dystrybutora 8.5

biorąc pod uwage że mi przy ekonomicznej wmiare jezdzie 320d spala 8.5 w trybie miejskim to u Ciebie nawet 12l nie powinno robić szału i takiego spalania oczekiwałem po 330d gdyż moja jazda ekonomiczna wygląda dość dobrze (hamuje silnikiem itd ) ale przyspieszam całkiem zwinnie lecz bez szaleństw przyspieszam do około 3000rpm ( ale przy 136 kucykach i tak kręcenie nawet do 4000 szału nie robi)

• 4 lata później...
Opublikowano
Odgrzeje kotleta... Pewnie komuś sie przyda.. 70% trasy i 30% Male miasteczka typu Augustów,Suwałki. Średnie spalanie w moim przypadku 7-7,5 . Bmw e60 530 d 218 km. Nigdy bym nie kupił takiego auta gdybym miał czesto stac w typowo Warszawskich korkach. Ogólnie polecam :-)