Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzis wymienialem zarowke od zegara w desce rozdzielczej i by sobie ulatwic odpiolem wszystkie wtyczki z tylu zegarow. Nie udalo mi sie calkowicie wyciagnac konsoli poniewaz nie mam regulowanej kierownicy przez co robilem wszystko troche poomacku. Po wlozeniu wszystkich wtyczek okazalo sie ze wskazowka od poziomu paliwa calkowicie opadla i pali sie rezerwa. Wyjalem i wlozylem wtyczke ponownie ale to tez nie pomoglo. W baku mam zalane tyle paliwa ze akurat nie pali sie rezerwa wiec wskazowka powinna przynajmniej troche sie pozniesc ,a u mnie lezy :(. Czy moglem uszkodzic jakos gnazdo od kotrolki paliwa??
Opublikowano
Nie ma co gdybać.Moja propozycja wyciągnij zegary całkiem,żebyś widział co i jak wygląda z tyłu.Tu masz link jak wyjąć zegary bez ściągania kierownicy- viewtopic.php?t=34592#p253042 :wink:.Chyba że zbieg okoliczności poczytaj tutaj- viewtopic.php?t=38963#p281959.
Opublikowano
To jak nie dasz rady wyjąć zegarów.Odkręć kierownice.Ale najpierw odłącz akumulator.Co by air bag się nie zaświecił,poducha cztery śrubki 15min roboty.Tylko przy zakładaniu kierownicy uważaj w jakiej pozycji jest taśma.Musi być tyle samo obrotów w prawo jak i lewo.Bo ja tak kiedyś zerwałem taśmę.Pozdrawiam.
Opublikowano
Jeden minus mogłeś urwac przewód w izolacji więc przypatrz się dobrze czy nie jest gdzieś rozciągnięta itp