Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś się orientuje czy w e46 da się zamontować bez większych problemów radio z e90 takie jak np. w tej aukcji: http://allegro.pl/radio-cd-business-bmw-e87-e90-e91-e92-e93-i1646187541.html ? Interesuje mnie to ponieważ ceny oryginalnych odtwarzaczy cd do e46 sa jakieś chore.Do e46 koszt to od 500zł w górę a do e90 mozna bez problemu kupić za 150zł.Czemu w ogóle ceny starych cd do e46 sa tak wysokie a nowszych do e90 o wiele niższe ? Może ktoś orientuje sie jakie wymiary ma radio od e90 i czy dałoby radę je zamontować w e46 ?
Opublikowano

pewnie dlatego, że ten business jest standardem w E90, tak jak kiedyś kaseciak w E46, którego też możesz kupić za śmieszne pieniądze. Moim zdaniem radio nie będzie pasować ale niech się wypowiedzą specjaliści w dziedzinie.

Ps. ja dwa dni temu kupiłem business'a VDO z 2006, chyba końcówka produkcji do E46 (czyta mp3)

Opublikowano
ja dwa dni temu kupiłem business'a VDO z 2006, chyba końcówka produkcji do E46 (czyta mp3)

Ciekawe, nie wiedziałem o tym :) możesz zapodać fotkę etykiety na radiu/samego radia? Ja mam "normalnego" Business'a z 2004r. - mp3 zapewne nie czyta...

Opublikowano
za 600zł już się dało kupić Professionala CD czasami... polecam poszukać na ebayu niemieckim...
Opublikowano
Ja mam professionala CD...nie warte zachodu.

on działa tak jak tuner radiowy w navi, że skanuje w tle listę stacji radiowych i przedstawia je na biężąco?

Opublikowano
ja dwa dni temu kupiłem business'a VDO z 2006, chyba końcówka produkcji do E46 (czyta mp3)

Ciekawe, nie wiedziałem o tym :) możesz zapodać fotkę etykiety na radiu/samego radia? Ja mam "normalnego" Business'a z 2004r. - mp3 zapewne nie czyta...

radio mam już zamontowane :) ale podam Ci numer 6512 6976886-03 prod. 06/2006 Czech Rep.

z 2004 to tylko Alpine czytało mp3, po 2005 wszystkie VDO\Siemens i Alpine

co do Professionala, to słyszałem, że jak pójdzie końcówka mocy to ciężko ją wymienić

Opublikowano
Ja mam professionala CD...nie warte zachodu.

on działa tak jak tuner radiowy w navi, że skanuje w tle listę stacji radiowych i przedstawia je na biężąco?

Nie zauważylem...albo nie wiem ;)