Skocz do zawartości

spryskiwacze nie działają- wyciek płynu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem się podpytać, gdzie konkretnie szukać tej usterki bo podobno jest to typowy objaw w tych autach; auto ma zamontowane spryskiwacze reflektorów, i gdzieś tam jest wyciek bo widze jak mi spod zderzaka leci gdy próbuję spryskać szybę- no i na szybe nic nie leci bo chyba cisnienie całe ucieka razem z płynem? :duh:
najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
Sciagnij prawe nadkole i dobierz sie do zbiorniczka. Pompki sprawdz na krotko i zobaczysz gdzie leci. Prewencyjnie mozesz zmienic wszystkie uszczelki przy pompkach, w aso sa tanie. Jesli leci Ci z prawej strony zderzaka zaraz blisko kola to moze masz uszkodzony rozdzielacz. Mam to u siebie teraz i nowy w aso 30zl. Poszukaj moich ostatnich postow, tam masz rysunek ktora to czesc.
Opublikowano
  • Autor
juz sie zabieram za szukanie, dzieki...
Opublikowano
  • Autor
co za banalna usterka! No ale tak to jest jak sie nawet podstawowych rzeczy nie chce sprawdzic tylko od razu do internetu- okazało się że popękały mi wężyki przy spryskiwaczach ale na przednią szybę, a woda leciała pod wygłuszeniem maski i spływała w okolicy chłodnicy na ziemię. naprawione; koniec tematu :lol:
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Też tak miałem rozpadały się w rękach.
ec2Wze6.jpg